"Koncesija za "Nikolu Teslu" ne znači i prodaju"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da traženje koncesionara za Aerodrom "Nikola Tesla" ne znači njegovu privatizaciju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.04.2017.

17:31

Foto: Tanjug, arhiva

"Često se čuje da koncesija znači privatizaciju. Koncesija nije privatizacija. Naša želja je da se Aerodrom Nikola Tesla dalje razvija. Svi podaci govore da ima ogroman potencijal i da za deset, dvadeset godina možemo da očekujemo 10 do 15 miliona putnika. Zato moramo da obezbedimo da se investira u jedan takav aerodrom", rekla je Mihajlović gostujući na TV Pink.

Ona je naglasila da postupak za prijavuu zainteresovanih kompanija još uvek traje, da je produžen za dve nedelje, po želji onih koji su se javili u predkvalifikacionom postupku da pripreme kvalitetnije dokumentaciju.

"Naš cilj je da dobijemo na koncesiji onog partnera koji će biti spreman da ulaže upravo po strategiji i planu koji daje države i koji će nam pomoći da ga podignemo najmanje na nivo regionalnog aerodroma", naglasila je ona.

Očekuje da će se u drugoj polovini godini, eventualno trećem kvartalu znati kakve su ponude i da li država može da se odluči da krene u proces koncesije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: