Helenik šugar planira širenje u Srbiji

Kompanija Helenik šugar saopštila je da je njen strateški cilj za 2017. godinu da poveća tržišni udeo u Srbiji sa 25 na 35 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 15.01.2017.

16:40

Helenik šugar planira širenje u Srbiji
Foto: Thinkstock

Ova kompanija planira da bude jedan od dva najveća proizvođača šećera na Balkanu.

Plan kompanije je da u ove godine preradi repu sa površine od 24.000 hektara i proizvede 200.000 tona šećera, što bi dovelo do rasta neto dobiti na više od 21 milion evra.

U vlasništvu grčkog Helenik šugara su dve šećerane u Srbiji - u Crvenki i Žablju.

Za potrebe tih šećerana prošle godine je otkupljena šećerna repa sa 17.000 hektara i proizvodeno je više od 165.000 tona šećera.

Ukupan prošlogodišnji promet kompanije Helenik šugar Srbija iznosio je 105 miliona evra, a procenjeno je da će neto dobit iznositi više od 15 miliona evra.

Ta kompanija je u saopštenju istakla da Srbija najveći proizvođač i jedini izvoznik šećera na Balkanu, a da sve balkanske zemlje, uključujući i Grčku ali i širu oblast, pre svega Italiju, uvoze šećer u količinama koje umnogome prevazilaze postojeću proizvodnju u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: