Da li je iko pitao Reno sme li naš "fića" u Rusiju

Stvari nisu jednostavne ni kada je politika u pitanju, a mogu biti i komplikovanije kad se u odnose upletu i ekonomski interesi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

11:06

Da li je iko pitao Reno sme li naš
(Foto: Getty images)

Tako posao oko bescarinskog izvoza Fijatovog modela 500-L na tržište Evroazijske unije nije pitanje samo prijateljske politike koju naša država vodi prema Rusiji i drugim zemljama članicama saveza, već i zapetljanih poslovnih odnosa na polju globalnog tržišta kome je profit jedina mera uspešnosti.

Kada se priča o recipročnom uvozu ruskih "lada” u Srbiju, što bi trebalo da bude sastavni deo aranžmana naše države sa Evroazijskom ekonomskom unijom, u kojoj se odluke donose konsenzusom, zaboravlja se da je proizvođač ovog automobila "Avtovaz” iz Toljatija u većinskom vlasništvu francusko-japanske grupacije "Reno-Nisan”.

I od ovog konglomerata, ne samo od političkih dogovora, zavisi da li će posao o kome se priča već nekoliko godina, uopšte biti sklopljen, a ako bude, pod kojim uslovima, piše Politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: