"Konstantin" dobija još jedan toranj

Iako je obnovljen nakon bombardovanja, tokom sledeće bi, najavljuju iz kontrole letenje, Aerodorm Konstantin Veliki trebalo da dobije još jedan moderniji toranj

Srbija

Izvor: B92

Subota, 30.01.2016.

15:43

(Foto: Thinkstock.com)

Agencija koja se bavi kontrolom letenja (SMATSA) najavila je modernizaciju Aerodroma u Nišu uvođenjem novih sistema i izgradnjom novog tornja.

"Već sledeće godine Niš će da dobije jedan velelepan toranj koji ćemo mi do naredne godine, nadam se, uspeti da sagradimo. Ovog momenta smo krenuli u akciju. Što se tiče elektronske opreme aerodroma... ideja je da i to uradimo na najsavremeniji način tako da grad Niš, odnosno Srbija, dobije veoma važan, značajan i velelepan aerodrom", istakao je Radojica Rovčanin, direktor SMATSA.

Troškove izgradnje trebalo bi da plati SMATSA, kao i dva sistema RVR i ALS namenjena merenju visine oblaka i automatskom sletanju.

Time bi, kako je rekao Rovčanin, Aerodrom “Konstantin Veliki” trebalo da bude znatno modernizovan i otvoren za sletanje savremenih aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: