Nema više okretnice na Zelenjaku

U narednih nekoliko godina iz centralnog jezgra Beograda biće izmeštena čuvena okretnica na Zelenom vencu, isto se sprema i za onu na Trgu republike.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.07.2015.

13:28

Default images
Foto: Tanjug

U novom modelu unapređenja gradskog prevoza, prva izemena podrazumevaće rasterećenje centralnih terminusa sa ciljem da se u narednih nekoliko godina iz centralnog jezgra izmeste okretnice, kaže pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljvić.

Tako neće biti okretnica na Zelenom vencu, Trgu republike, a deset novih okretnica nalaziće se van centra grada. Prema njegovim rečima, cilj je da se gužve u centralnom delu otklone i da centralno jezgro sve više postane jedna pešačka zona, a da po uzoru na sve svetske gradove te okretnice budu dislocirane iz centra.

Svi podaci o novim izmenama su na sajtu www.bgprevoz.rs i svi građani i predstavnici struke će moći da daju sugestije.

“Izmene koje kreću od sledeće godine značiće 4,4 procenta brži prevoz na nivou svih linija. Poenta je da kada putnik uđe u vozilo gradskog prevoza vreme vožnje bude što kraće, odnosno brzina bude što veća”, istakao je Milosavljević i dodao da je urađen i novi vizuelni identitet stajališta, koji će biti novi zaštitni znak Beograda.

Beograd će, prema njegovim rečima, do kraja godine dobiti 50 novih autobusa, koji će saobraćati upravo na relacijama koje su udaljene, a na predstojećem tenderu za privatne prevoznike uslov će biti da vozila imaju klima uređaje, bežični internet, kao i da imaju video-nadzor, kako bi bili i komforniji i i bezbedniji.

Izmenom modela javnog prevoza, mesečna karta za studente u centralnoj gradskoj zoni ostaće ista, dok će cena za one do krajnjih opština biti niža 31 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: