Budući piloti - javite se

Agencija za kontrolu letenja SMATSA i njena Vazduhoplovna akademija (SAA) objavili su konkurs za upis studenata na ATP(A) Integrated obuku-profesionalni pilot.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.06.2015.

17:07

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Prijemni ispit biće održan 1. septembra u Vršcu.

Pisane i usmene prijave prisustva na prijemnom ispitu biće primane do 25. avgusta, a nastava počinje 14. septembra, saopštila je SMATSA.

Neophodna dokumenta za upis na obuku su: fotokopija ličnih dokumenata (lična karta ili pasoš), fotokopija najvišeg stečenog prethodnog obrazovanja, dve fotografije dimenzija za pasoš, fotokopija važeće zdravstvene knjižice odnosno dokaza o zdravstvenom osiguranju i fotokopija lekarskog uverenja Klase 2 ili Klase 1

(izdata od ovlašćene EASA PART MED ustanove)

Posle potpisanog ugovora neophodno je: uplatiti autorizaciju kandidata kod Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, posedovati osiguranje, dostaviti izjavu o adresi boravka za vreme školovanja u SAA i za strane državljane je potrebna izjava da je upoznat sa procedurom prijavljivanja stranaca i da je uredno prijavljen kod nadležnih organa.

Akademija Agencije za kontrolu letenja (SMATSA aviation academy - SAA) nalazi se u Vršcu i druga je po veličini pilotska akademija u Evropi.

SAA ima 40 zaposlenih: profesora, instruktora i administrativnih radnika.

SAA je osnovana 1954 . godine i odškolovala je više od 2.500 pilota koji sada lete u aviokompanijama širom sveta .

Poseduje sopstveni aerodrom na 300 hektara, tri piste, kontrolni toranj opremljen najsavremenijom tehnologijom i 1.700 kvadratnih kilometara vazdušnog prostora.

U floti SAA ima 20 aviona: osam potpuno novih aviona Cesna 172 S, imaju četiri sedišta, a brzina krstarenja je 122 čvora.

SMATSA vazduhoplovna akademija potencijalnim pilotima nudi dve vrste kurseva: modularni kursevi namenjeni su polaznicima koji žele da pojedinačno prođu sve faze u obuci profesionalnih pilota.

Ovi kursevi idealni su za polaznike koji imaju stalan posao ili porodicu i brzina školovanja im ne predstavlja piroritet, pa žele postepenu obuku.

Integrisani kursevi namenjeni su polaznicima koji žele da što pre postanu profesioalni piloti.

Ovakvi kursevi zasnovani su na celodnevnoj teoretskoj i praktičnoj obuci kandidata, zbog čega se završavaju veoma brzo, za najviše 18 do 24 meseca.

Akademija poseduje sopstveni Kontrolni toranj.

SMATSA vazduhoplovna akademija ima ovlašćenje Direktorata Civilnog vazduhoplovstva Srbije da sprovodi i organizuje modularne i integrisane kurseve u skladu sa evropskim propisom JAR-FCL 1.

Pri sticanju dozvole u SMATSA vazduhoplovnoj akademiji, pilot može da upravlja vazduhoplovom u bilo kojoj zemlji EU bez dodatnog školovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: