FERPA: Vratite srpske penzije

Evropska federacija sindikata penzionera i starijih lica (FERPA) očekuje da će vlada Srbije da "vrati penzije na prethodni nivo najbrže što je moguće".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2015.

14:00

Default images
Foto: Tanjug

"Veoma smo pogođeni situacijom u kojoj se našao veliki broj penzionera kao i njihovih porodica u Srbiji zbog neočekivanog smanjenja penzija", naveo je generalni sekretar federacije Bruno Konstantini u pismu upućenom Udruženju sindikata penzionera Srbije (USPS).

Izražavajući podršku udruženju, koje je prošle godine zatražilo od Ustavnog suda da se izjasni u vezi sa zakonom o smanjenju penzija koji je stupio na snagu 1. novembra, FERPA je istakla da podržava njihove "sindikalne i legitimne aktivnosti i njihovu istrajnost".

"Vaše zvanično punopravno članstvo omogućiće nam u toku ove godine (...) da se borimo za naše strateške ciljeve: dostojanstvo, solidarnost i društveni napredak", istakla je u pismu federacija sa sedištem u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: