Srbija

Ponedeljak, 08.12.2014.

17:15

Nezadovoljni socijalnim programom

Radnici kragujevačke fabrike "Zastava kamioni" su nezadovoljni socijalnim programom o kojem treba da se izjasne u roku od dva dana

Izvor: Beta

Default images

"Socijalni program je prosto bačen pred radnike u petak i o njemu treba da se izjasne do utorka 9. decembra", rekao je predsednik sindikata Goran Miletić agenciji Beta

Radnici su nezadovoljni jer im je ponudjena opcija da uzmu otpremninu od 200 evra po godini staža što je manje nego ranije, kada je bilo predvidjeno 300 evra po godini staža.

Po rečima, Miletića punudjene su još tri opcije: isplata 10 bruto plata, zatim opcija za one kojima su preostale dve godine do ispunjavanja prvog uslova za penziju, i za one kojima je preostalo pet godina do tog uslova.

To je ove godine prvi socijalni program za "kamiondzije".

Od 2012. godine uz socijalni program fabriku je napustilo oko 350 radnika. U "Zastava kamionima" sada radi oko 390 radnika.

Po saznanjima sindikata, za kupovinu fabrike "Zastava kamioni" prijavilo se šest kupaca iz inostranstva: "tri vrlo jake kineske firme", po jedna italijanska i grčka, i jedan fond iz Engleske, rekao je Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: