Zvanično: Takata odustala od Srbije

Japanski proizvođač vazdušnih jastuka za automobile Takata obavestio je srpske vlasti da je odustao od planova da gradi fabriku u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2013.

16:31

Default images

Predsednik evropskog sedišta kompanije Takata Štefan Štoker obavestio je pismom srpsku Agenciju za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) da je Odbor Takate odlučio da otvori fabriku u drugoj zemlji.

"Sa žaljenjem vas obaveštavamo da Takata nije u mogućnosti da prihvati vaš predlog, jer je Odbor doneo odluku da otvori fabriku u drugoj zemlji", navodi se u pismu predstavnika Takate direktoru SIEPA-e Božidaru Laganinu u koje je Beta imala uvid.

U pismu se upućuje zahvalnost SIEPA na predlogu da Takata investira u novi proizvodni pogon u Srbiji, kao podršci planovima kompanije za širenje. Lider Ujedinjenih regiona Mlađan Dinkić ranije danas izjavio je da je od dolaska u Srbiju zvanično odustala japanska kompanija Takata koja proizvodi vazdušne jastuke za automobile

"Juče je zvanično od dolaska u Srbiju odustala i japanska Takata. O tome su juče zvanično obavestili Vladu Srbije, a svoju investiciju će realizovati u nekoj od susednih zemalja", rekao je on.

Podsetimo, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u avgustu izjavio da će u Srbiju stići mnogobrojne strane kompanije, među kojima je jedna japanska. Neki mediji su tada spekulisali da je to Takata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: