Ilić: Odobren kredit za Koridor 11

Eksim banka Kine odobrila je Srbiji kredit od 334 miliona dolara za izgradnju Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, izjavio je Velimir Ilić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.06.2013.

12:46

Default images

"Nedavno sam posetio Kinu i razgovarali smo o svim problemima i danas je stigla vest da je sve završeno - Eksima banka Kine je prihvatila ugovor koji smo potpisali i radovi počinju veoma brzo, a najkasnije do septembra", istakao je ministar građevine i urbanizma.

Radove će izvoditi kineska kompanija "Šandong hajspid grup".

On je kazao da su Kinezi, takođe, poslali zahtev da rade i dve koncesije na Koridoru 11, od mosta Zemun-Borča do Obrenovca, sa još jednim mostom na Savi i velikom surčinskom petljom, kao i za gradnju od Preljine kod Čačka do Požege, što je jedna od najtežih deonica budućeg autoputa od Beograda do granice sa Crnom Gorom.

"Tu imamo više ponuda i raspisaćemo tender kada zvanično taj akt o koncesiji ovih dana prođe na vladi", dodao je Ilić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je već donela odluku o koncesionoj gradnji delova Koridora 11.

Ilić je istakao da će se koncesiona gradnja finansirati od naplate putarine u određenom periodu, tako da neće biti nikakvog opterećenja za budžet. Vrednost planiranih koncesija je oko 600 miliona dolara

On je još jednom ponovio da će Srbija do kraja mandata ove vlade imati završen autoput od Beograda do Čačka.

On je rekao da azerbejdžanska firma Azvirt, koja gradi autoput od Ljiga do Preljine u dužini oko 40 kilometara, ima samo 17 svojih radnika, dok su svi ostali iz Srbije.

Ilić je kazao da su ti radovi pokrenuli čitav kraj, da je to gradilište trenutno najveće u Jugoistočnoj Evropi, s obzirom da je dugo oko 50 kilometara, te da se izvode i radovi na deonici Ub - Lajkovac, gde su angažovani domaći građevinari.

Ministar je dodao da će na trasi Koridora 11 biti angažovano oko 20.000 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: