Srbija

Petak, 21.06.2013.

11:34

"Ne može se bez penzione reforme"

Penziona reforma je veliki nedostatak Vladinog programa za stabilizaciju budžeta i reformu javnog sektora, smatra Nikola Altipamarkov, član Fiskalnog saveta.

Izvor: Danas, Tanjug

Default images

Altipamarkov je u izjavi za list Danas ocenio da što se penziona reforma bude duže odlagala, kasnije će biti bolnija.

"Penziona reforma je veliki nedostatak programa i to smo rekli ministru. Njegov argument je bio da je ovaj program maksimum koji je mogao da se postigne u okviru vladajuće koalicije, a da Savet svoje zamerke iznese Skupštini Srbije", rekao je Altipamarkov za Danas, posle sastanka sa ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

Kao dobre predložene mere, on ocenjuje restrukturiranje javnog sektora i završetak privatizacije, te izmene Zakona o radu i reformu građevinskih dozvola.

"Rezervu imamo po pitanju njihove implementacije, jer se, recimo, sindikati već sada bune protiv izmena Zakona o radu", kaže Altipamarkov.

U Fiskalnom savetu najavljuju konačnu ocenu o Vladinom programu za sledeću nedelju, do kada će uraditi njegovu kompletnu analizu.

Na pitanje da li je na sastanku s ministrom bilo reči o ranijem neslaganju Dinkića i Fiskalnog saveta oko visine budžetskog deficita i mogućnosti njegovog smanjivanja, Altipamarkov je odgovorio da je sam "rebalans budžeta dokaz da se deficit otrgao kontroli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: