Politika 2

24.05.2024.

14:54

Ovo je poruka Srbije celom svetu, i moćna je VIDEO

Veliki broj građana širom Srbije izašao je juče na ulice kako bi na dostojanstven način izrazili nezadovoljstvo i prkos, ali i podršku svojoj zemlji i predsedniku Aleksandru Vučiću nakon usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici.

Izvor: B92.net

Ovo je poruka Srbije celom svetu, i moćna je VIDEO
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Podeli:

Objavljen je video napravljen iz vazduha, a na kom se vidi poruka koju je Beograd juče poslao svetu, nakon glasanja u Generalnoj skupštini UN o Rezoluciji o Srebrenici.

Kako je to izgledalo pogledajte na video-snimku:

Pored Beograđana koji su u kilometarskim kolonama uz srpske trobojke prošli ulicama prestonice i u Nišu su viđeni neverovatni prizori, kao i u drugim gradovima širom Srbije.

Nišlije su u velikom broju izašle na ulice, kolone vozila prošle su gradom, a srpske zastave vijorile su se na svakom koraku. U jednom trenutku je bila i bakljada duž celog bulevara.

Podsetimo, za sramnu rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku glasale su 84 zemlje, protiv je bilo 19 zemalja, dok je 68 bilo uzdržano. Kada se sve sabere dolazimo do toga da je samo 43 odsto zemalja u svetu izglasalo Rezoluciju dok je 57 bilo protiv ili uzdržano.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

1 h

Podeli: