Svet 0

24.05.2024.

12:30

Pokreću sopstvenu valutu

Društvena platforma Telegram planira da od 12. juna pokrene sopstvenu virtuelnu valutu Stars kojom će korisnici moći da plaćaju za kupovinu u aplikaciji, prenosi Komersant pozivajući se na nekoliko Telegram kanala.

Izvor: Tanjug

Pokreću sopstvenu valutu
Shutterstock/A9 STUDIO

Podeli:

Pismo koje je Telegram poslao programerima botova ukazuje da je kompanija prinuđena da preduzme ovaj korak zbog politike Eplove prodavnice aplikacija koja ne dozvoljava prihvatanje plaćanja bez korišćenja internog Eplovog mehanizma kupovine.

Korisnici Telegrama će sada moći da direktno obavljaju plaćanja, što će smanjiti provizije Epla i Gugla za transakcije, navodi list.

Izvršni direktor Telegrama Pavel Durov je u aprilskom intervjuu sa novinarom Takerom Karlsonom izjavio da najveći pritisak na njegovu platformu ne vrše vlade, već američke korporacije Epl i Gugl.

Prema rečima Durova, Epl i Gugl su više puta zahtevali od menadžmenta Telegrama da se pridržava njihovih politika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

9 h

Podeli: