Guči iz Rume skup za srpski džep

Loša vest za sve koji su se ponadali da će se prizvodi Pume, Gučija i Iv Sen Lorana, koji će se proizvoditi u Rumi, naći na srpskom tržištu po jeftinijim cenama

Srbija

Izvor: B92

Subota, 18.05.2013.

10:58

Default images

U fabrici će se praviti koža za torbe i cipele, a proizvodnja je 100 odsto namenjena za izvoz.

Nova fabrika će obezbediti teleću kožu za naše luksuzne brendove, ali neće proizvoditi i za svoje matično tržište. Svaki od naših brendova ima svoju distributivnu mrežu širom sveta. To gde su napravljeni i gde su plasirani ne mora da bude povezano , kažu za 24 sata u Kering grupi.

S Fabrikom kože Ruma (FKR) je osnovana zajednička kompaniju u kojoj „Kering“ ima većinski paket akcija. Ova firma će u fabriku u Rumi uložiti šest miliona evra i zaposliće 120 radnika.

"Ova akvizicija će nam omogućiti da dodatno obezbedimo snabdevanje visokokvalitetnom kožom, za kojom na drugim ključnim tržištima vlada sve veća oskudica", kažu u „Kering grupi“.

Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, pre dva dana je s izvršnim direktorom "Keringa“ Žan-Fransoa Palusom potpisao ugovor o podsticanju direktnih investicija.

"Važno je da će 120 ljudi u novoj fabrici imati sigurne plate, a brendovi koje budu proizvodili plasiraće se po čitavom svetu. „Kering“ će investirati i u zaštitu životne sredine", izjavio je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: