EPS: Nema poskupljenja do leta

Cena struje neće biti povećana pre sredine leta, rečeno je danas Tanjugu u Elektroprivredi Srbije (EPS).

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2013.

16:28

Default images

"Električna energija neće poskupeti pre sredine leta, a kupci će o tome biti obavešteni najmanje 15 dana pre poskupljenja, jer je to u skladu sa Zakonom o energetici", precizirali su u toj kompaniji.

EPS još nije uputio zvaničan zahtev za poskupljenje struje Agenciji za energetiku, jer nisu završene sve procedure oko formiranja javnog snabdevača.

Upravni odbor EPS-a je krajem februara izabrao zavisno privredno društvo, u sastavu EPS-a, koje će se baviti javnim snabdevanjem potrošača po regulisanim cenama.

U EPS-u su ranije objasnili da je neophodno da dobiju licencu od Agencije za energetiku (AERS) za obavljanje te delatnosti, i tek onda će firma biti u prilici da zatraži poskupljenje električne energije.

Kada EPS uputi zvaničan zahtev za poskupljenje struje, AERS-u je takodje potrebno odredjeno vreme da razmotri taj zahtev i da izvrši analize i procene opravdanosti tog zahteva.

Ranije je najavljivana mogućnost da struja poskupi u prvom kvartalu ove godine, potom od 1. aprila, a zatim i od 1. maja, ali je poskupljenje sada ponovo odloženo do sredine leta.

Struja u Srbiji poslednji put je poskupela 1. aprila 2011. godine, u proseku 15 odsto, a pre toga u martu 2010. godina u proseku za 10 odsto.

Prosečna cena električne energije u Srbiji je 5,5 evrocenti po kilovat-času.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: