Labus:Dinkić spasava od bankrotstva

Ministar finansija Mlađan Dinkić pokušava da državu spasi od bankrotstva ali to neće moći da uradi bez pomoći drugih država, kaže profesor MIroljub Labus.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 26.12.2012.

09:31

Default images

Bivši potpredsednik savezne i republičke vlade i nekadašnji lider G17 plus, Miroljub Labus gostujući u emisiji Kažiprst na B92 kaže da treba da prestanemo sa kritikama i da nađemo konsenzus oko toga šta treba da radimo u ekonomiji.

"Gledao sam izveštaj na sajtu Ministarstva finansija, BDP će u Srbiji da padne za 2,5 milijardi evra, dnevno na ime kamata za dugove plaćamo jednu školu, ekonomija nam je u jako lošem stanju. Nama trebaju hirurzi u ekonomiji, koji će donositi važne odluke. A niko neće donositi danas takve odluke ako će sutra neko da ga hapsi", rekao je Labus

Na pitanje da li polaže nadu u ministra finansija da može da ekonomiju izvadi iz krize, iako je Dinkić rekao da nas kriza neće pogoditi, Labus je naveo da nije samo on govorio tako.

"Ne ulažem nadu samo u njega, nego i u to da će se promeniti stav javnosti o ekonomiji. Mi govoirmo o Sartidu, ali niko ne priča šta da se radi. Tender za železaru je opet produžen za dva meseca, pa će se opet produžiti na dva meseca, i opet tako. Mi treba da se dogovorimo kako da se donesu teške odluke i da ekonomija radi bolje", kaže Labus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: