Sreda, 26.12.2012.

09:31

Labus:Dinkić spasava od bankrotstva

Ministar finansija Mlađan Dinkić pokušava da državu spasi od bankrotstva ali to neće moći da uradi bez pomoći drugih država, kaže profesor MIroljub Labus.

Izvor: B92

Labus:Dinkiæ spasava od bankrotstva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodinac

pre 11 godina

Koliko me pamćenje služi, Dinkić je počeo upravljati Ekonomijom Srbije kada je situacija bila daleko bolja!?
I sada kada smo završili na giljotini, pitamo istog tog spasioca koji nas je tu doveo, kuda dalje!?
Pa jasno je.... CAP!
Dinkić nema stvarnih kvaliteta i znanja u oblasti Ekonomije da sproveo potrebne reforme, ali se potrudio da privredu i ekonomiju dovede na taj nivo da to više ne može niko drugi, i gle čuda, opet je izbor on!!
I vrapci na grani su znali da će povećanjem cena energenata biti ugrožena privreda u Srbiji, pa tolerancijom dugovanja državnim preduzećima, pa PDV-om koji se plaća pri izdavanju fakture, a onda sve to naplatite za 7-10 meseci.....
Tužno.

Branko

pre 11 godina

Koliko nas kostaju ova gospoda,reci ce istorija.I cudice se buduce generacije,ko su nam sve bili profesori i asistenti....Ako je iko imao priliku da radi sa gosn Labusom,zna kakvo je to nabedjeno anarhicno stvorenje

Marko

pre 11 godina

Oho javio se gos'n Albus , jos jedan ekspert koji se povukao usled svoje strucnosti, resio da da podrsku svom kolegi , po principu " ja tebi vojvodo ti meni serdare" , fuj !

kratka pamet

pre 11 godina

A zašto se javlja ovaj čovek. Ajde Labus prvo lepo da vrati državi onih 8 milijardi što ih je kao potpresednik vlade natovario narodu na vrat, na ime kamata dospelih tokom sankcija 90ih godina. Pa ga onda lepo ovi stranci sklonili da zataškaju aferu. Ti bre treba da odgovaraš za proneveru da te pita narod u čije si ti to ime potpisao. *********** Neka INSAJDER napravi emisiju o ovome.

Mare

pre 11 godina

Da Vas zamolim gdine Labus dajte nam makar neki primer gde se vi niste slagali sa g. Dinkicem tokom prethodnih 10 godina. Takodje, da li se slazete sa nama da je g. Dinkic jedan od najvecih manipulatora koji se pojavio na nasoj politickoj sceni tokom poslednjih 15 godina. Svaka njegova izjava je manipulacija. Pogledajte samo skorasnje, Srbija ce zaraditi 1,8 milijardi evra od izvoza automobila. Zemlja u kojoj ce se 95% delova uvesti?

posmatrac

pre 11 godina

Iz njegovih par recenica se vidi da mu je necista savest i da se i on plasi zatvora. A vala i treba. Samo cekam kada ce Vucic da pokuca i na tvoja vrata, da te pita zasto si potpisao prihvatanje stelovanog duga i drzavu gurnuo u (vise)decenijsko duznicko ropstvo? Stara SFRJ je dugovala 8 milijardi $, a ti si pristao da sama Srbija prizna da duguje vise od 13 milijardi $ 2000. godine kad si dosao na vlast. Sigurno su te debelo podmazali da tako izdas svoju zemlju, pa sad nasa deca i unuci te pare treba da vracaju. I nemoj da koristis izgovor zatezne kamate, jer je poptisani dug mnogostruko veci od najgore kamate koja je tad mogla da nam se nakarika na medjunarodnim finansijskim trzistima.

milan

pre 11 godina

Labusu ti bi trebao najbolje da znas da si Dinkica uvek kriticki ocenjivao, on spasava, ako spasava, od onoga sto je on sam uprskao i to barem 90%.

gost

pre 11 godina

Gde se izgubi ona drčnost i pametovanje o ekonomskom razvoju Srbije, ostalo samo naglašeno podaništvo aktuelnoj vlasti i dinkiću lično i zaklinjanje da ste bili samo kafe kuvarica u vlasti.
To je moj lični utisak posle odgledane emisije.

electric_mojo

pre 11 godina

Dinkic je postavljen da unisti ono sto NATO bombe nisu, ovo tvrdim odgovorno, kao desetogodisnji posmatrac srpske politicne scene!
Pitajte ga samo gde su 5 miliona evra srpske dijaspore nestale, koje su bile u Beogradskoj Banci!

popakatapetl

pre 11 godina

To,kako će Dinkić da nas spasi bankrotstva,znao bi i ja.Zadužiš se,nema veze što će sledeće generacije,to da otplaćuju,ali ti si državu "spasio".
Dobro smo mi i dalje živi,pored ovakvih ekonomskih stručnjaka.

rade

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ova drzava funkcionise. Srbija gas u debelom minusu, EPS u minusu, Telekom u minusu, Zeleznice u minusu, Toplane u minusu, Gradski prevoz u minusu,JAT u minusu,Galenika u minusu, .... Kad kreditori zatvore cesmu, JOJ

blond

pre 11 godina

Погледајте како је код нас у Шведској влада успела да претвори један део сиве економије у легалну, створи на хиљаде радних места и на крају заради држави и граћанима. Врло једноставно, ефективно и грантовано функционише: грађани су добили пореске олакшице до 50% вредности радова на кући или стану, до 5000 евра. Шта то у суштини значи? Па значи да сваки наручилац гледа да посао буде легалан јер је то једини начин да се пореска олакшица добије. У таквом систему држава привремено губи порез али добива то да неозбиљне граћевинске фирме у једном маху буду искључене из овог доста великог ниша. Такође, у бреме финансијске кризе када су вечи радови стали више мањих радова се уради што даје граджевинцима мало вештачког дисања.
Неко ће речи, као аргумент против, да сива економија ипак даје некакав обрт и привремени посао. То је тачно али сива економија искључује озбиљне актере а то је можда дугорочно најштетније.

Nikad izvini

pre 11 godina

Mladjo! Ostavi taj kabl, posle ces da mi varnicis kao trolejbus, prosli put sam morao da te zakopavam da te razmagnetisem...
Mladjo, Mladjo, Mladjo,
Zelim novac s' mojim likom i Mladjinom slikom! http://www.youtube.com/watch?v=d00XRLrB-Qw

Sasa

pre 11 godina

od svih na nasoj politickoj sceni Dinkic se cini da je najveci lopov.
(dejan, 26. decembar 2012 10:35)

Mnogi to misle, pa ipak Dinkić opstaje iz mandata u mandat. Da je zaista najveći lopov, zašto bi ga Vučić trpeo? Po meni Dinkić je tehnokrata, koji vuče dosta nepopularnih poteza sa jedne strane, a sa druge populista koji često slaže, ne bi li ublažio neke od tih poteza u javnosti. Etiketu "lopova" dobio je od silne žute štampe, koja je velike novce platila sudski za klevetu.

busolazasrbiju

pre 11 godina

Što se tiče hiruga, ne slažem se. Našoj ekonomiji ne trebaju hirurzi nego mikrohirurzi. Do sada smo imali kasapske pomoćnike na čelu sa Labusom. A i ono za hapšenje nije loše. Prvi na tom spisku svakako treba da bude Labus. Neko će reći da to nije tačno, da čovek odavno nije u politici. Sve je to OK, ali ko je izvršio totalnu liberalizaciju uvoza i prepolovio inače niske carine u privredi koja je 10 godina bila pod ratovima i sankcijama? Ko je likvidirao najveće domaće banke (ne da bi došle strane banke, nego da bi mogla da se izvrši privatizacija na viđeni način - banke su preko hipoteka bile vlasnice gotovo cele privrede). Pa Labus. Ovi posle njega, uključiv i Dinkića, samo su nastavili da idu stazama koje su ucrtale ove tri ‚‚kreativne‚‚ ili preciznije, kretenske odluke. Svi drugi loši zakoni koji su donošeni, ne bi bili toliko štetni po ekonomiju Srbije da nije izvršena liberalizacija uvoza, spuštanje carina i likvidacija najvećih domaćih banaka. Kolac za takve ‚‚hirurge‚, i to neomašćen da vide kroz šta prolazi privreda zbog njihovih ‚‚operacija‚‚.

neko

pre 11 godina

@Vlada

Te mere su jasne. Smanjenje administracije, ulaganje u tehnologiju, obrazovanje, znanje. Da bi se to omogucilo, drzava mora da prilagodi sebe. To znaci da drzava najpre treba da smanji broj zaposlenih u javnom sektoru i da smanji njihove zarade, kako bi se omogucilo privredi da dise. Onda sistemskim merama treba podstaci ulaganje u tehnologije i znanje. Tek kada inzenjer u ovoj zemlji ima sve uslove za rad i platu bolju od prodavca magle, mozemo reci da smo na dobrom putu. Eto, to su te mere. Vrlo je prosto. Uloziti u one koji mogu da stvore dodatnu vrednost. Nema nikakve magije.

wud

pre 11 godina

od svih na nasoj politickoj sceni Dinkic se cini da je najveci lopov.
(dejan, 26. decembar 2012 10:35)

Mozda si u pravu, ali to nije ono sto je najbitnije. Najbitnije je ko je najsposobniji da ovoj zemlji donese reforme kojoj joj trebaju. Ko ce tu koliko da ukrade to i nije bitno. Sto se mene tice, ako Dinkic uspe da dovuce 2, 3 ili 4 milijarde investicija u 2013 (sto je naravno nemoguce), ima pravo na 1-2% od toga za sebe. Ovako samo presipamo iz supljeg u prazno. Inflacija + nezaposlenost = beda. U sledecoj ili onoj tamo godini, svejedno je. Sami smo krivi za sve...

RaDissha

pre 11 godina

Imao sam bolje mišljenje o njemu , a sada vidim da je on u stvari gori od svog štićenika Dinkića . Kakav nonsens ! Onaj koji je srpsku ekonomiju vodio 12 godina i snosi najveću odgovornost za katasrofalno stanje u njoj , treba da spasi državu od bankrota ? Glupost ili bezobrazluk ?! Piroman u ulozi vatrogasca ?! Labus i Dinkić stvarno misle da Narod pase travu ?!

diplomirani pravnik

pre 11 godina

rece profesor labus ciji potpis imam u indeksu jer me je temeljno ispitivao politicku ekonomiju i dao mi osam a ne visu ocenu jer sam za razliku od njega bio kriticki nastrojen prema kapitalu karla marksa.profesore, ja cu praznike docekati kuci sa porodicom, a vi?

Propast

pre 11 godina

Intresantno je da su od svih ovih magistara i doktora koji su tako dugo i uspesno , reklo bi se ekspertski operisali,koristi imali samo oni sami i verovatno njihovi pomocnici , zamenici , sekretari,sekretarice , savetnici,komsije i ostala rodbina.

misko

pre 11 godina

A kada dođe na red Nacionalna štedionica kod Vučića ko će onda da spasava Srbiju od bankrotstva pošto će Mladja da deli "apartman" sa Miškovićem.

njafolenko

pre 11 godina

Vidim, raspljuvali se, ali mene interesuje ko je taj, kako se zove individua koja ga je pozvala u VLADU! Dakle, Dinkić je to što jeste, ali šta je zapravo onaj koji ga je smestio na ovo mesto! Vi, ljubitelji SNS-a, badava se derete na Dinkića, jer njega su doveli ovi vaši tzv šefovi koji će odbraniti Srbiju, a oni se zovu: NIKOLIĆ i mali VUČKO - VUČIĆ! Koji bre DINKIĆ! Vaši prefarbani radikali su krivi za sve, jer imaju debelu većinu u parlamentu, kao svojevremeno DS! Nemojte vitlati zamenama svih teza i tezića! Krivi SNS, jer je najveća partija ne samo na vlasti, već uopšte u Srbiji! Nemojte sada kriviti druge u vlasti, jer vlast su NIKOLIĆ i VUČIĆ!!!

Nevena

pre 11 godina

Ako treba da se dogovorimo, hajde odmah da zasučemo rukave. Vratite prvo sve što ste podrpisali, najpre vi - poštena inteligencijo pa svojim sposobnostima napravite kapital u inostranstvu, a zatim svi šupljoglavci koji su se obogatili preko politike, oterali nam pametnu decu u inostranstvo a one koji znaju posao, ali nisu u politici, u mišije rupe.

Bonaca

pre 11 godina

Pa gde nadjoste ovoga?? Budite realni i recite. Da li nam je vise bombardovanje unistilo privredu, ili Dinkic? Nema tog spoljnog faktora koji nas je vise unazadio od Dinkica.

mattko

pre 11 godina

Kada se vec daju politicki ustupci, od zapadnih zemalja traziti i dobiti otpis kamata i dugi grejs period na otplatu glavnice. Ako su pomogli Grckoj pomocice i nama da stanemo na noge. Ali onda nema jogunjenja i inata!

Vlada

pre 11 godina

Mladjan Dinkic, posredno ili neposredno, aktivno ucestvuje u vodjenju ekonomije ove drzave proteklih 12 godina. Kako nije sramota i ovog Labusa i tog Dinkica da pricaju o Dinkicevom spasavanju ekonomije Srbije nakon toga? Da li postoji i jedna privatna firma na svetu koja bi dala jednom coveku da upravlja njenim finansijama nakon ovakvog kolapsa u kome je on ucestvovao? Ozbiljne firme bi smenile celo rukovodstvo, zakljucno sa njihovim kafe-kuvaricama i zaposlile skroz novo. Samo je nasa klet sto mi imamo ukupno nekih 50ak ljudi koji se vrte na vlasti, obecavaju reforme svojih reformi i lazu da ce biti bolje...a ljudi im i dalje veruju, umesto da kao Slovenci izadju na ulicu i traze smenu kompletne politicke "elite", sa sve laznim, samoproklamovanim desnicarima, levicarima, liberalima i konzervativcima - jednom recju lopovcinama!

Ekonomista

pre 11 godina

HIRURGE NIKO NE HAPSI.

Da li vi to predlažete da se država bavi nekim od nelegalnih poslova, kao što su dilovanje droge, prodaja belog roblja ili slično? Zašto bilo ko bio hapšen za uspešno bavljenje ekonomijom?

Ako ste ovo ozbiljno mislili, onda zaista treba da se promeni stav javnosti o ekonomiji!

Sale

pre 11 godina

joooj...sad kad krenu komentari...samo čovek da uzme kokice i uživa...evo...prima Dinkić 50 ekonomskih hirurga koji su cenu za to platili blamiranjem u predzbornom spotu (Čuje se pesma naroda...regioni..jaka Srbija :)), pa kad secnu i krenu da operišu, operacija će biti uspešna...pacijent...mrtav.

Stevan

pre 11 godina

Dinkic ne spasava Srbiju od bankrotstva one je vodi u bankrotstvo, profesore. Upotrebite racun iz osnovne skole, ako se planira manji BDP za 2,5 milijardi eura moraju da se smanje javni rashodi za 2,5 milijardi eura, kakvu vi ekonomiju predajete? Dinkic je bio u prethodnoj vladi inspirator i zagovornik uvecanja javne potrosnje, uz obrazlozenje da ce na taj nacin pokrenuti privredu. Uvecao je javnu potrosnju ali je privreda pala na kolena, jer se trosilo na stranu robu! I sad ce Dinkic da spase Srbiju od bankrotstva ako mu pomognu strani partneri sa zelenaskim kreditima. Ne, on ce jos dublje da gurne Srbiju u ambis i zaduzice nase cukun cukun unucice. Kakva vam je to nakaradna ekonomija???

Vlada

pre 11 godina

Kakav tekst, kakava demagogija, kako uspeti da ne kazete nista u 3 recenice, a da opet u te iste 3 recenice prospete 7 demagogija, slazete i kazete tesku glupost! Kakve veze imaju hirurske mere i hapsenja? Da li to znaci da i labus nije radio po zakonu? Zasto onda niste menjali zakone? Gde je odgovornost samog Labusa? Kako moze Dinkic da nekoga izvlaci iz necega gde ga je sam uvukao? To, jos milion pitanja i ono cuveno: treba donositi teske odluke (pa tako puta 3), a nikad KOJE bre covece??

Spašeni

pre 11 godina

Dakle ovako, zadnjih 10 godina je g Dinkić bio zadužen za unapređenje ekonomije u svim Vladama a u narednim će spašavati tu istu ekonomiju valjda zato što je preterano unapredio.G Labus je samo zaboravio da kaže da možemo očekivati iste rezultate u spašavanju kao i u unapređivanju naše ekonomije od istog čoveka(g Dinkića).

Goran

pre 11 godina

Gos`n Labuse, jel vam isplatio Dinkic 1000e ? Ja dobio :)
P.S. Stari as Kemal Monteno imao je jednu pesmu ciji je refren isao ovako: "Laz, sve je bilo laz, svaka tvoja rijec..."

Vlada

pre 11 godina

Kakav tekst, kakava demagogija, kako uspeti da ne kazete nista u 3 recenice, a da opet u te iste 3 recenice prospete 7 demagogija, slazete i kazete tesku glupost! Kakve veze imaju hirurske mere i hapsenja? Da li to znaci da i labus nije radio po zakonu? Zasto onda niste menjali zakone? Gde je odgovornost samog Labusa? Kako moze Dinkic da nekoga izvlaci iz necega gde ga je sam uvukao? To, jos milion pitanja i ono cuveno: treba donositi teske odluke (pa tako puta 3), a nikad KOJE bre covece??

Sale

pre 11 godina

joooj...sad kad krenu komentari...samo čovek da uzme kokice i uživa...evo...prima Dinkić 50 ekonomskih hirurga koji su cenu za to platili blamiranjem u predzbornom spotu (Čuje se pesma naroda...regioni..jaka Srbija :)), pa kad secnu i krenu da operišu, operacija će biti uspešna...pacijent...mrtav.

Stevan

pre 11 godina

Dinkic ne spasava Srbiju od bankrotstva one je vodi u bankrotstvo, profesore. Upotrebite racun iz osnovne skole, ako se planira manji BDP za 2,5 milijardi eura moraju da se smanje javni rashodi za 2,5 milijardi eura, kakvu vi ekonomiju predajete? Dinkic je bio u prethodnoj vladi inspirator i zagovornik uvecanja javne potrosnje, uz obrazlozenje da ce na taj nacin pokrenuti privredu. Uvecao je javnu potrosnju ali je privreda pala na kolena, jer se trosilo na stranu robu! I sad ce Dinkic da spase Srbiju od bankrotstva ako mu pomognu strani partneri sa zelenaskim kreditima. Ne, on ce jos dublje da gurne Srbiju u ambis i zaduzice nase cukun cukun unucice. Kakva vam je to nakaradna ekonomija???

kratka pamet

pre 11 godina

A zašto se javlja ovaj čovek. Ajde Labus prvo lepo da vrati državi onih 8 milijardi što ih je kao potpresednik vlade natovario narodu na vrat, na ime kamata dospelih tokom sankcija 90ih godina. Pa ga onda lepo ovi stranci sklonili da zataškaju aferu. Ti bre treba da odgovaraš za proneveru da te pita narod u čije si ti to ime potpisao. *********** Neka INSAJDER napravi emisiju o ovome.

Mare

pre 11 godina

Da Vas zamolim gdine Labus dajte nam makar neki primer gde se vi niste slagali sa g. Dinkicem tokom prethodnih 10 godina. Takodje, da li se slazete sa nama da je g. Dinkic jedan od najvecih manipulatora koji se pojavio na nasoj politickoj sceni tokom poslednjih 15 godina. Svaka njegova izjava je manipulacija. Pogledajte samo skorasnje, Srbija ce zaraditi 1,8 milijardi evra od izvoza automobila. Zemlja u kojoj ce se 95% delova uvesti?

rade

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ova drzava funkcionise. Srbija gas u debelom minusu, EPS u minusu, Telekom u minusu, Zeleznice u minusu, Toplane u minusu, Gradski prevoz u minusu,JAT u minusu,Galenika u minusu, .... Kad kreditori zatvore cesmu, JOJ

posmatrac

pre 11 godina

Iz njegovih par recenica se vidi da mu je necista savest i da se i on plasi zatvora. A vala i treba. Samo cekam kada ce Vucic da pokuca i na tvoja vrata, da te pita zasto si potpisao prihvatanje stelovanog duga i drzavu gurnuo u (vise)decenijsko duznicko ropstvo? Stara SFRJ je dugovala 8 milijardi $, a ti si pristao da sama Srbija prizna da duguje vise od 13 milijardi $ 2000. godine kad si dosao na vlast. Sigurno su te debelo podmazali da tako izdas svoju zemlju, pa sad nasa deca i unuci te pare treba da vracaju. I nemoj da koristis izgovor zatezne kamate, jer je poptisani dug mnogostruko veci od najgore kamate koja je tad mogla da nam se nakarika na medjunarodnim finansijskim trzistima.

Vlada

pre 11 godina

Mladjan Dinkic, posredno ili neposredno, aktivno ucestvuje u vodjenju ekonomije ove drzave proteklih 12 godina. Kako nije sramota i ovog Labusa i tog Dinkica da pricaju o Dinkicevom spasavanju ekonomije Srbije nakon toga? Da li postoji i jedna privatna firma na svetu koja bi dala jednom coveku da upravlja njenim finansijama nakon ovakvog kolapsa u kome je on ucestvovao? Ozbiljne firme bi smenile celo rukovodstvo, zakljucno sa njihovim kafe-kuvaricama i zaposlile skroz novo. Samo je nasa klet sto mi imamo ukupno nekih 50ak ljudi koji se vrte na vlasti, obecavaju reforme svojih reformi i lazu da ce biti bolje...a ljudi im i dalje veruju, umesto da kao Slovenci izadju na ulicu i traze smenu kompletne politicke "elite", sa sve laznim, samoproklamovanim desnicarima, levicarima, liberalima i konzervativcima - jednom recju lopovcinama!

electric_mojo

pre 11 godina

Dinkic je postavljen da unisti ono sto NATO bombe nisu, ovo tvrdim odgovorno, kao desetogodisnji posmatrac srpske politicne scene!
Pitajte ga samo gde su 5 miliona evra srpske dijaspore nestale, koje su bile u Beogradskoj Banci!

busolazasrbiju

pre 11 godina

Što se tiče hiruga, ne slažem se. Našoj ekonomiji ne trebaju hirurzi nego mikrohirurzi. Do sada smo imali kasapske pomoćnike na čelu sa Labusom. A i ono za hapšenje nije loše. Prvi na tom spisku svakako treba da bude Labus. Neko će reći da to nije tačno, da čovek odavno nije u politici. Sve je to OK, ali ko je izvršio totalnu liberalizaciju uvoza i prepolovio inače niske carine u privredi koja je 10 godina bila pod ratovima i sankcijama? Ko je likvidirao najveće domaće banke (ne da bi došle strane banke, nego da bi mogla da se izvrši privatizacija na viđeni način - banke su preko hipoteka bile vlasnice gotovo cele privrede). Pa Labus. Ovi posle njega, uključiv i Dinkića, samo su nastavili da idu stazama koje su ucrtale ove tri ‚‚kreativne‚‚ ili preciznije, kretenske odluke. Svi drugi loši zakoni koji su donošeni, ne bi bili toliko štetni po ekonomiju Srbije da nije izvršena liberalizacija uvoza, spuštanje carina i likvidacija najvećih domaćih banaka. Kolac za takve ‚‚hirurge‚, i to neomašćen da vide kroz šta prolazi privreda zbog njihovih ‚‚operacija‚‚.

blond

pre 11 godina

Погледајте како је код нас у Шведској влада успела да претвори један део сиве економије у легалну, створи на хиљаде радних места и на крају заради држави и граћанима. Врло једноставно, ефективно и грантовано функционише: грађани су добили пореске олакшице до 50% вредности радова на кући или стану, до 5000 евра. Шта то у суштини значи? Па значи да сваки наручилац гледа да посао буде легалан јер је то једини начин да се пореска олакшица добије. У таквом систему држава привремено губи порез али добива то да неозбиљне граћевинске фирме у једном маху буду искључене из овог доста великог ниша. Такође, у бреме финансијске кризе када су вечи радови стали више мањих радова се уради што даје граджевинцима мало вештачког дисања.
Неко ће речи, као аргумент против, да сива економија ипак даје некакав обрт и привремени посао. То је тачно али сива економија искључује озбиљне актере а то је можда дугорочно најштетније.

RaDissha

pre 11 godina

Imao sam bolje mišljenje o njemu , a sada vidim da je on u stvari gori od svog štićenika Dinkića . Kakav nonsens ! Onaj koji je srpsku ekonomiju vodio 12 godina i snosi najveću odgovornost za katasrofalno stanje u njoj , treba da spasi državu od bankrota ? Glupost ili bezobrazluk ?! Piroman u ulozi vatrogasca ?! Labus i Dinkić stvarno misle da Narod pase travu ?!

njafolenko

pre 11 godina

Vidim, raspljuvali se, ali mene interesuje ko je taj, kako se zove individua koja ga je pozvala u VLADU! Dakle, Dinkić je to što jeste, ali šta je zapravo onaj koji ga je smestio na ovo mesto! Vi, ljubitelji SNS-a, badava se derete na Dinkića, jer njega su doveli ovi vaši tzv šefovi koji će odbraniti Srbiju, a oni se zovu: NIKOLIĆ i mali VUČKO - VUČIĆ! Koji bre DINKIĆ! Vaši prefarbani radikali su krivi za sve, jer imaju debelu većinu u parlamentu, kao svojevremeno DS! Nemojte vitlati zamenama svih teza i tezića! Krivi SNS, jer je najveća partija ne samo na vlasti, već uopšte u Srbiji! Nemojte sada kriviti druge u vlasti, jer vlast su NIKOLIĆ i VUČIĆ!!!

Marko

pre 11 godina

Oho javio se gos'n Albus , jos jedan ekspert koji se povukao usled svoje strucnosti, resio da da podrsku svom kolegi , po principu " ja tebi vojvodo ti meni serdare" , fuj !

diplomirani pravnik

pre 11 godina

rece profesor labus ciji potpis imam u indeksu jer me je temeljno ispitivao politicku ekonomiju i dao mi osam a ne visu ocenu jer sam za razliku od njega bio kriticki nastrojen prema kapitalu karla marksa.profesore, ja cu praznike docekati kuci sa porodicom, a vi?

gost

pre 11 godina

Gde se izgubi ona drčnost i pametovanje o ekonomskom razvoju Srbije, ostalo samo naglašeno podaništvo aktuelnoj vlasti i dinkiću lično i zaklinjanje da ste bili samo kafe kuvarica u vlasti.
To je moj lični utisak posle odgledane emisije.

Branko

pre 11 godina

Koliko nas kostaju ova gospoda,reci ce istorija.I cudice se buduce generacije,ko su nam sve bili profesori i asistenti....Ako je iko imao priliku da radi sa gosn Labusom,zna kakvo je to nabedjeno anarhicno stvorenje

Spašeni

pre 11 godina

Dakle ovako, zadnjih 10 godina je g Dinkić bio zadužen za unapređenje ekonomije u svim Vladama a u narednim će spašavati tu istu ekonomiju valjda zato što je preterano unapredio.G Labus je samo zaboravio da kaže da možemo očekivati iste rezultate u spašavanju kao i u unapređivanju naše ekonomije od istog čoveka(g Dinkića).

Bonaca

pre 11 godina

Pa gde nadjoste ovoga?? Budite realni i recite. Da li nam je vise bombardovanje unistilo privredu, ili Dinkic? Nema tog spoljnog faktora koji nas je vise unazadio od Dinkica.

Propast

pre 11 godina

Intresantno je da su od svih ovih magistara i doktora koji su tako dugo i uspesno , reklo bi se ekspertski operisali,koristi imali samo oni sami i verovatno njihovi pomocnici , zamenici , sekretari,sekretarice , savetnici,komsije i ostala rodbina.

misko

pre 11 godina

A kada dođe na red Nacionalna štedionica kod Vučića ko će onda da spasava Srbiju od bankrotstva pošto će Mladja da deli "apartman" sa Miškovićem.

neko

pre 11 godina

@Vlada

Te mere su jasne. Smanjenje administracije, ulaganje u tehnologiju, obrazovanje, znanje. Da bi se to omogucilo, drzava mora da prilagodi sebe. To znaci da drzava najpre treba da smanji broj zaposlenih u javnom sektoru i da smanji njihove zarade, kako bi se omogucilo privredi da dise. Onda sistemskim merama treba podstaci ulaganje u tehnologije i znanje. Tek kada inzenjer u ovoj zemlji ima sve uslove za rad i platu bolju od prodavca magle, mozemo reci da smo na dobrom putu. Eto, to su te mere. Vrlo je prosto. Uloziti u one koji mogu da stvore dodatnu vrednost. Nema nikakve magije.

Nevena

pre 11 godina

Ako treba da se dogovorimo, hajde odmah da zasučemo rukave. Vratite prvo sve što ste podrpisali, najpre vi - poštena inteligencijo pa svojim sposobnostima napravite kapital u inostranstvu, a zatim svi šupljoglavci koji su se obogatili preko politike, oterali nam pametnu decu u inostranstvo a one koji znaju posao, ali nisu u politici, u mišije rupe.

Goran

pre 11 godina

Gos`n Labuse, jel vam isplatio Dinkic 1000e ? Ja dobio :)
P.S. Stari as Kemal Monteno imao je jednu pesmu ciji je refren isao ovako: "Laz, sve je bilo laz, svaka tvoja rijec..."

popakatapetl

pre 11 godina

To,kako će Dinkić da nas spasi bankrotstva,znao bi i ja.Zadužiš se,nema veze što će sledeće generacije,to da otplaćuju,ali ti si državu "spasio".
Dobro smo mi i dalje živi,pored ovakvih ekonomskih stručnjaka.

milan

pre 11 godina

Labusu ti bi trebao najbolje da znas da si Dinkica uvek kriticki ocenjivao, on spasava, ako spasava, od onoga sto je on sam uprskao i to barem 90%.

mattko

pre 11 godina

Kada se vec daju politicki ustupci, od zapadnih zemalja traziti i dobiti otpis kamata i dugi grejs period na otplatu glavnice. Ako su pomogli Grckoj pomocice i nama da stanemo na noge. Ali onda nema jogunjenja i inata!

Nikad izvini

pre 11 godina

Mladjo! Ostavi taj kabl, posle ces da mi varnicis kao trolejbus, prosli put sam morao da te zakopavam da te razmagnetisem...
Mladjo, Mladjo, Mladjo,
Zelim novac s' mojim likom i Mladjinom slikom! http://www.youtube.com/watch?v=d00XRLrB-Qw

Ekonomista

pre 11 godina

HIRURGE NIKO NE HAPSI.

Da li vi to predlažete da se država bavi nekim od nelegalnih poslova, kao što su dilovanje droge, prodaja belog roblja ili slično? Zašto bilo ko bio hapšen za uspešno bavljenje ekonomijom?

Ako ste ovo ozbiljno mislili, onda zaista treba da se promeni stav javnosti o ekonomiji!

wud

pre 11 godina

od svih na nasoj politickoj sceni Dinkic se cini da je najveci lopov.
(dejan, 26. decembar 2012 10:35)

Mozda si u pravu, ali to nije ono sto je najbitnije. Najbitnije je ko je najsposobniji da ovoj zemlji donese reforme kojoj joj trebaju. Ko ce tu koliko da ukrade to i nije bitno. Sto se mene tice, ako Dinkic uspe da dovuce 2, 3 ili 4 milijarde investicija u 2013 (sto je naravno nemoguce), ima pravo na 1-2% od toga za sebe. Ovako samo presipamo iz supljeg u prazno. Inflacija + nezaposlenost = beda. U sledecoj ili onoj tamo godini, svejedno je. Sami smo krivi za sve...

Sasa

pre 11 godina

od svih na nasoj politickoj sceni Dinkic se cini da je najveci lopov.
(dejan, 26. decembar 2012 10:35)

Mnogi to misle, pa ipak Dinkić opstaje iz mandata u mandat. Da je zaista najveći lopov, zašto bi ga Vučić trpeo? Po meni Dinkić je tehnokrata, koji vuče dosta nepopularnih poteza sa jedne strane, a sa druge populista koji često slaže, ne bi li ublažio neke od tih poteza u javnosti. Etiketu "lopova" dobio je od silne žute štampe, koja je velike novce platila sudski za klevetu.

Vojvodinac

pre 11 godina

Koliko me pamćenje služi, Dinkić je počeo upravljati Ekonomijom Srbije kada je situacija bila daleko bolja!?
I sada kada smo završili na giljotini, pitamo istog tog spasioca koji nas je tu doveo, kuda dalje!?
Pa jasno je.... CAP!
Dinkić nema stvarnih kvaliteta i znanja u oblasti Ekonomije da sproveo potrebne reforme, ali se potrudio da privredu i ekonomiju dovede na taj nivo da to više ne može niko drugi, i gle čuda, opet je izbor on!!
I vrapci na grani su znali da će povećanjem cena energenata biti ugrožena privreda u Srbiji, pa tolerancijom dugovanja državnim preduzećima, pa PDV-om koji se plaća pri izdavanju fakture, a onda sve to naplatite za 7-10 meseci.....
Tužno.

Vlada

pre 11 godina

Kakav tekst, kakava demagogija, kako uspeti da ne kazete nista u 3 recenice, a da opet u te iste 3 recenice prospete 7 demagogija, slazete i kazete tesku glupost! Kakve veze imaju hirurske mere i hapsenja? Da li to znaci da i labus nije radio po zakonu? Zasto onda niste menjali zakone? Gde je odgovornost samog Labusa? Kako moze Dinkic da nekoga izvlaci iz necega gde ga je sam uvukao? To, jos milion pitanja i ono cuveno: treba donositi teske odluke (pa tako puta 3), a nikad KOJE bre covece??

Sale

pre 11 godina

joooj...sad kad krenu komentari...samo čovek da uzme kokice i uživa...evo...prima Dinkić 50 ekonomskih hirurga koji su cenu za to platili blamiranjem u predzbornom spotu (Čuje se pesma naroda...regioni..jaka Srbija :)), pa kad secnu i krenu da operišu, operacija će biti uspešna...pacijent...mrtav.

Sasa

pre 11 godina

od svih na nasoj politickoj sceni Dinkic se cini da je najveci lopov.
(dejan, 26. decembar 2012 10:35)

Mnogi to misle, pa ipak Dinkić opstaje iz mandata u mandat. Da je zaista najveći lopov, zašto bi ga Vučić trpeo? Po meni Dinkić je tehnokrata, koji vuče dosta nepopularnih poteza sa jedne strane, a sa druge populista koji često slaže, ne bi li ublažio neke od tih poteza u javnosti. Etiketu "lopova" dobio je od silne žute štampe, koja je velike novce platila sudski za klevetu.

wud

pre 11 godina

od svih na nasoj politickoj sceni Dinkic se cini da je najveci lopov.
(dejan, 26. decembar 2012 10:35)

Mozda si u pravu, ali to nije ono sto je najbitnije. Najbitnije je ko je najsposobniji da ovoj zemlji donese reforme kojoj joj trebaju. Ko ce tu koliko da ukrade to i nije bitno. Sto se mene tice, ako Dinkic uspe da dovuce 2, 3 ili 4 milijarde investicija u 2013 (sto je naravno nemoguce), ima pravo na 1-2% od toga za sebe. Ovako samo presipamo iz supljeg u prazno. Inflacija + nezaposlenost = beda. U sledecoj ili onoj tamo godini, svejedno je. Sami smo krivi za sve...

Mare

pre 11 godina

Da Vas zamolim gdine Labus dajte nam makar neki primer gde se vi niste slagali sa g. Dinkicem tokom prethodnih 10 godina. Takodje, da li se slazete sa nama da je g. Dinkic jedan od najvecih manipulatora koji se pojavio na nasoj politickoj sceni tokom poslednjih 15 godina. Svaka njegova izjava je manipulacija. Pogledajte samo skorasnje, Srbija ce zaraditi 1,8 milijardi evra od izvoza automobila. Zemlja u kojoj ce se 95% delova uvesti?

kratka pamet

pre 11 godina

A zašto se javlja ovaj čovek. Ajde Labus prvo lepo da vrati državi onih 8 milijardi što ih je kao potpresednik vlade natovario narodu na vrat, na ime kamata dospelih tokom sankcija 90ih godina. Pa ga onda lepo ovi stranci sklonili da zataškaju aferu. Ti bre treba da odgovaraš za proneveru da te pita narod u čije si ti to ime potpisao. *********** Neka INSAJDER napravi emisiju o ovome.

Ekonomista

pre 11 godina

HIRURGE NIKO NE HAPSI.

Da li vi to predlažete da se država bavi nekim od nelegalnih poslova, kao što su dilovanje droge, prodaja belog roblja ili slično? Zašto bilo ko bio hapšen za uspešno bavljenje ekonomijom?

Ako ste ovo ozbiljno mislili, onda zaista treba da se promeni stav javnosti o ekonomiji!

Stevan

pre 11 godina

Dinkic ne spasava Srbiju od bankrotstva one je vodi u bankrotstvo, profesore. Upotrebite racun iz osnovne skole, ako se planira manji BDP za 2,5 milijardi eura moraju da se smanje javni rashodi za 2,5 milijardi eura, kakvu vi ekonomiju predajete? Dinkic je bio u prethodnoj vladi inspirator i zagovornik uvecanja javne potrosnje, uz obrazlozenje da ce na taj nacin pokrenuti privredu. Uvecao je javnu potrosnju ali je privreda pala na kolena, jer se trosilo na stranu robu! I sad ce Dinkic da spase Srbiju od bankrotstva ako mu pomognu strani partneri sa zelenaskim kreditima. Ne, on ce jos dublje da gurne Srbiju u ambis i zaduzice nase cukun cukun unucice. Kakva vam je to nakaradna ekonomija???

RaDissha

pre 11 godina

Imao sam bolje mišljenje o njemu , a sada vidim da je on u stvari gori od svog štićenika Dinkića . Kakav nonsens ! Onaj koji je srpsku ekonomiju vodio 12 godina i snosi najveću odgovornost za katasrofalno stanje u njoj , treba da spasi državu od bankrota ? Glupost ili bezobrazluk ?! Piroman u ulozi vatrogasca ?! Labus i Dinkić stvarno misle da Narod pase travu ?!

electric_mojo

pre 11 godina

Dinkic je postavljen da unisti ono sto NATO bombe nisu, ovo tvrdim odgovorno, kao desetogodisnji posmatrac srpske politicne scene!
Pitajte ga samo gde su 5 miliona evra srpske dijaspore nestale, koje su bile u Beogradskoj Banci!

Marko

pre 11 godina

Oho javio se gos'n Albus , jos jedan ekspert koji se povukao usled svoje strucnosti, resio da da podrsku svom kolegi , po principu " ja tebi vojvodo ti meni serdare" , fuj !

mattko

pre 11 godina

Kada se vec daju politicki ustupci, od zapadnih zemalja traziti i dobiti otpis kamata i dugi grejs period na otplatu glavnice. Ako su pomogli Grckoj pomocice i nama da stanemo na noge. Ali onda nema jogunjenja i inata!

Spašeni

pre 11 godina

Dakle ovako, zadnjih 10 godina je g Dinkić bio zadužen za unapređenje ekonomije u svim Vladama a u narednim će spašavati tu istu ekonomiju valjda zato što je preterano unapredio.G Labus je samo zaboravio da kaže da možemo očekivati iste rezultate u spašavanju kao i u unapređivanju naše ekonomije od istog čoveka(g Dinkića).

Vlada

pre 11 godina

Mladjan Dinkic, posredno ili neposredno, aktivno ucestvuje u vodjenju ekonomije ove drzave proteklih 12 godina. Kako nije sramota i ovog Labusa i tog Dinkica da pricaju o Dinkicevom spasavanju ekonomije Srbije nakon toga? Da li postoji i jedna privatna firma na svetu koja bi dala jednom coveku da upravlja njenim finansijama nakon ovakvog kolapsa u kome je on ucestvovao? Ozbiljne firme bi smenile celo rukovodstvo, zakljucno sa njihovim kafe-kuvaricama i zaposlile skroz novo. Samo je nasa klet sto mi imamo ukupno nekih 50ak ljudi koji se vrte na vlasti, obecavaju reforme svojih reformi i lazu da ce biti bolje...a ljudi im i dalje veruju, umesto da kao Slovenci izadju na ulicu i traze smenu kompletne politicke "elite", sa sve laznim, samoproklamovanim desnicarima, levicarima, liberalima i konzervativcima - jednom recju lopovcinama!

Bonaca

pre 11 godina

Pa gde nadjoste ovoga?? Budite realni i recite. Da li nam je vise bombardovanje unistilo privredu, ili Dinkic? Nema tog spoljnog faktora koji nas je vise unazadio od Dinkica.

Goran

pre 11 godina

Gos`n Labuse, jel vam isplatio Dinkic 1000e ? Ja dobio :)
P.S. Stari as Kemal Monteno imao je jednu pesmu ciji je refren isao ovako: "Laz, sve je bilo laz, svaka tvoja rijec..."

misko

pre 11 godina

A kada dođe na red Nacionalna štedionica kod Vučića ko će onda da spasava Srbiju od bankrotstva pošto će Mladja da deli "apartman" sa Miškovićem.

diplomirani pravnik

pre 11 godina

rece profesor labus ciji potpis imam u indeksu jer me je temeljno ispitivao politicku ekonomiju i dao mi osam a ne visu ocenu jer sam za razliku od njega bio kriticki nastrojen prema kapitalu karla marksa.profesore, ja cu praznike docekati kuci sa porodicom, a vi?

milan

pre 11 godina

Labusu ti bi trebao najbolje da znas da si Dinkica uvek kriticki ocenjivao, on spasava, ako spasava, od onoga sto je on sam uprskao i to barem 90%.

njafolenko

pre 11 godina

Vidim, raspljuvali se, ali mene interesuje ko je taj, kako se zove individua koja ga je pozvala u VLADU! Dakle, Dinkić je to što jeste, ali šta je zapravo onaj koji ga je smestio na ovo mesto! Vi, ljubitelji SNS-a, badava se derete na Dinkića, jer njega su doveli ovi vaši tzv šefovi koji će odbraniti Srbiju, a oni se zovu: NIKOLIĆ i mali VUČKO - VUČIĆ! Koji bre DINKIĆ! Vaši prefarbani radikali su krivi za sve, jer imaju debelu većinu u parlamentu, kao svojevremeno DS! Nemojte vitlati zamenama svih teza i tezića! Krivi SNS, jer je najveća partija ne samo na vlasti, već uopšte u Srbiji! Nemojte sada kriviti druge u vlasti, jer vlast su NIKOLIĆ i VUČIĆ!!!

popakatapetl

pre 11 godina

To,kako će Dinkić da nas spasi bankrotstva,znao bi i ja.Zadužiš se,nema veze što će sledeće generacije,to da otplaćuju,ali ti si državu "spasio".
Dobro smo mi i dalje živi,pored ovakvih ekonomskih stručnjaka.

Nikad izvini

pre 11 godina

Mladjo! Ostavi taj kabl, posle ces da mi varnicis kao trolejbus, prosli put sam morao da te zakopavam da te razmagnetisem...
Mladjo, Mladjo, Mladjo,
Zelim novac s' mojim likom i Mladjinom slikom! http://www.youtube.com/watch?v=d00XRLrB-Qw

Branko

pre 11 godina

Koliko nas kostaju ova gospoda,reci ce istorija.I cudice se buduce generacije,ko su nam sve bili profesori i asistenti....Ako je iko imao priliku da radi sa gosn Labusom,zna kakvo je to nabedjeno anarhicno stvorenje

posmatrac

pre 11 godina

Iz njegovih par recenica se vidi da mu je necista savest i da se i on plasi zatvora. A vala i treba. Samo cekam kada ce Vucic da pokuca i na tvoja vrata, da te pita zasto si potpisao prihvatanje stelovanog duga i drzavu gurnuo u (vise)decenijsko duznicko ropstvo? Stara SFRJ je dugovala 8 milijardi $, a ti si pristao da sama Srbija prizna da duguje vise od 13 milijardi $ 2000. godine kad si dosao na vlast. Sigurno su te debelo podmazali da tako izdas svoju zemlju, pa sad nasa deca i unuci te pare treba da vracaju. I nemoj da koristis izgovor zatezne kamate, jer je poptisani dug mnogostruko veci od najgore kamate koja je tad mogla da nam se nakarika na medjunarodnim finansijskim trzistima.

neko

pre 11 godina

@Vlada

Te mere su jasne. Smanjenje administracije, ulaganje u tehnologiju, obrazovanje, znanje. Da bi se to omogucilo, drzava mora da prilagodi sebe. To znaci da drzava najpre treba da smanji broj zaposlenih u javnom sektoru i da smanji njihove zarade, kako bi se omogucilo privredi da dise. Onda sistemskim merama treba podstaci ulaganje u tehnologije i znanje. Tek kada inzenjer u ovoj zemlji ima sve uslove za rad i platu bolju od prodavca magle, mozemo reci da smo na dobrom putu. Eto, to su te mere. Vrlo je prosto. Uloziti u one koji mogu da stvore dodatnu vrednost. Nema nikakve magije.

Propast

pre 11 godina

Intresantno je da su od svih ovih magistara i doktora koji su tako dugo i uspesno , reklo bi se ekspertski operisali,koristi imali samo oni sami i verovatno njihovi pomocnici , zamenici , sekretari,sekretarice , savetnici,komsije i ostala rodbina.

Nevena

pre 11 godina

Ako treba da se dogovorimo, hajde odmah da zasučemo rukave. Vratite prvo sve što ste podrpisali, najpre vi - poštena inteligencijo pa svojim sposobnostima napravite kapital u inostranstvu, a zatim svi šupljoglavci koji su se obogatili preko politike, oterali nam pametnu decu u inostranstvo a one koji znaju posao, ali nisu u politici, u mišije rupe.

busolazasrbiju

pre 11 godina

Što se tiče hiruga, ne slažem se. Našoj ekonomiji ne trebaju hirurzi nego mikrohirurzi. Do sada smo imali kasapske pomoćnike na čelu sa Labusom. A i ono za hapšenje nije loše. Prvi na tom spisku svakako treba da bude Labus. Neko će reći da to nije tačno, da čovek odavno nije u politici. Sve je to OK, ali ko je izvršio totalnu liberalizaciju uvoza i prepolovio inače niske carine u privredi koja je 10 godina bila pod ratovima i sankcijama? Ko je likvidirao najveće domaće banke (ne da bi došle strane banke, nego da bi mogla da se izvrši privatizacija na viđeni način - banke su preko hipoteka bile vlasnice gotovo cele privrede). Pa Labus. Ovi posle njega, uključiv i Dinkića, samo su nastavili da idu stazama koje su ucrtale ove tri ‚‚kreativne‚‚ ili preciznije, kretenske odluke. Svi drugi loši zakoni koji su donošeni, ne bi bili toliko štetni po ekonomiju Srbije da nije izvršena liberalizacija uvoza, spuštanje carina i likvidacija najvećih domaćih banaka. Kolac za takve ‚‚hirurge‚, i to neomašćen da vide kroz šta prolazi privreda zbog njihovih ‚‚operacija‚‚.

gost

pre 11 godina

Gde se izgubi ona drčnost i pametovanje o ekonomskom razvoju Srbije, ostalo samo naglašeno podaništvo aktuelnoj vlasti i dinkiću lično i zaklinjanje da ste bili samo kafe kuvarica u vlasti.
To je moj lični utisak posle odgledane emisije.

rade

pre 11 godina

Nije mi jasno kako ova drzava funkcionise. Srbija gas u debelom minusu, EPS u minusu, Telekom u minusu, Zeleznice u minusu, Toplane u minusu, Gradski prevoz u minusu,JAT u minusu,Galenika u minusu, .... Kad kreditori zatvore cesmu, JOJ

blond

pre 11 godina

Погледајте како је код нас у Шведској влада успела да претвори један део сиве економије у легалну, створи на хиљаде радних места и на крају заради држави и граћанима. Врло једноставно, ефективно и грантовано функционише: грађани су добили пореске олакшице до 50% вредности радова на кући или стану, до 5000 евра. Шта то у суштини значи? Па значи да сваки наручилац гледа да посао буде легалан јер је то једини начин да се пореска олакшица добије. У таквом систему држава привремено губи порез али добива то да неозбиљне граћевинске фирме у једном маху буду искључене из овог доста великог ниша. Такође, у бреме финансијске кризе када су вечи радови стали више мањих радова се уради што даје граджевинцима мало вештачког дисања.
Неко ће речи, као аргумент против, да сива економија ипак даје некакав обрт и привремени посао. То је тачно али сива економија искључује озбиљне актере а то је можда дугорочно најштетније.

Vojvodinac

pre 11 godina

Koliko me pamćenje služi, Dinkić je počeo upravljati Ekonomijom Srbije kada je situacija bila daleko bolja!?
I sada kada smo završili na giljotini, pitamo istog tog spasioca koji nas je tu doveo, kuda dalje!?
Pa jasno je.... CAP!
Dinkić nema stvarnih kvaliteta i znanja u oblasti Ekonomije da sproveo potrebne reforme, ali se potrudio da privredu i ekonomiju dovede na taj nivo da to više ne može niko drugi, i gle čuda, opet je izbor on!!
I vrapci na grani su znali da će povećanjem cena energenata biti ugrožena privreda u Srbiji, pa tolerancijom dugovanja državnim preduzećima, pa PDV-om koji se plaća pri izdavanju fakture, a onda sve to naplatite za 7-10 meseci.....
Tužno.