Srbija

Nedelja, 14.08.2011.

13:41

Dačić: Ukidanje UO čista demagogija

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je ideja o ukidanju upravnih odbora u javnim preduzećima apsolutno demagoška.

Izvor: Tanjug

Default images

Dačić, koji je zamenik premijera Srbije i ministar policije, rekao je da se o takvim idejama informiše iz medija, pošto ga niko od koalicionih partnera nije obavestio o njima.

"Znam da je vreme izbora, ali molim da se usredsrede i da rade svoj posao (koalicioni partneri), a ne samo da izbacuju neke ideje oko kojih ne postoji konsenzus u vladajućoj koaliciji. Jedino ukoliko žele neku drugu koaliciju, a to je moguće", rekao je Dačić. Dačić je kazao da je osnovni red da stranka koja iznosi takve ideje najpre o tome obavesti svoje koalicione partnere.

"Šta me briga čiji je predlog. Ja nisam predstavnik URS već vladajuće koalicije. Valjda je osnovni red da nas upoznaju sa svojim zaključima do kojih očigledno dolaze u lucidnim trenucima", naveo je lider socijalista.

Prema njegovim rečima, SPS nema ništa protiv depolitizacije javnih preduzeća, ali smatra da je to pitanje odvojena ideja od ukidanja upravnih odbora.

Dačić je kazao da su javna preduzeća državna svojina, a da su socijalisti sa DS dogovorili da najvažniji državni resursi treba da ostanu u državnoj svojini.

"Ukidanje upravnih odbora je predlog koji je apsolutno demagoški, koji je na pragu priče o traganju za ostacima Draže Mihajlovića kao najvažnije državne teme svakog dana", naveo je Dačić.

Pojedini mediji preneli su ranije da će URS uskoro i zvanično predložiti ukidanje upravnih odbora u javnim preduzećima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

21 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: