Majstori Fijata obučavaju Šumadince

Rekonstrukcija 400.000 kvadrata poslovnog i proizvodnog prostora u kompaniji Fijat automobili Srbija biće završena do aprila.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

10:42

Default images

Posle toga, oko 1.000 stručnjaka ove grupacije obučavaće šumadijske radnike nove srpsko-torinske kompanije da krajem godine, tehnološki opremljeniji, proizvode dva nova modela automobila, saznaju Novosti.

U bivšoj Zastavinoj Fabrici automobila već dve godine boravi od 30 do 150 Fijatovih stručnjaka, uključenih u rekonstrukciju fabrike, ali će im se već sledećeg meseca pridružiti i stručnjaci za instaliranje nove opreme.

Okončanje tog procesa se očekuje do kraja septembra, ali će se u ceo proces uključiti i oko hiljadu majstora koji imaju zadatak da obuče 2.433 radnika za proizvodnju oko 200.000 automobila godišnje.

Istovremeno, majstori kompanije Fijat automobili Srbija privode kraju radove na rekonstrukciji krovova u pogonima - Karoserija, Montaža, Preseraj i Mehanička obrada, gde će svoje proizvodne linije uskoro instalirati i najveći Fijatov dobavljač rezervnih delova - „Manjeti Mareli“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: