Radnici TENT-a u štrajku zbog duga

Sindikat Termoelektrane „Nikola Tesla" (TENT) doneo je odluku o stupanju u štrajk, jer im se na ime smenskog rada duguje oko 500 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2011.

00:07

Default images

Predsednik Sindikata TENT-a Milovan Despotović kaže da verovatno neće biti zaustavljen rad termoelektrane, ali da će radnici istrajati u svom zahtevu.

Despotović navodi da "od 2.500 zaposlenih imamo 1.100 radnika koji rade smenski. Njima se duguje oko 500 miliona dinara i već godinama se izbegava plaćanje duga".

"Obraćali smo se Ministarstvu energetike, Ministarstvu rada, pa čak i premijeru, ali su nas svi uputili da idemo na sud. Radnici su podneli tužbe, međutim, procesi traju i po šest godina. U drugim privrednim društvima radnici su uspeli da dobiju neke sporove, ali u TENT-u još nije niko", izjavio je Despotović.

Mediji su ranije objavili da EPS smenskim radnicima ukupno duguje oko sedam milijardi dinara. Oštećeno je oko 11.000 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: