Ne zna se cena za nove tablice

Iako izdavanje novih registarskih tablica počinje za manje od 10 dana, još se ne zna kolika će biti njihova cena.

Srbija

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 22.12.2010.

13:54

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da će od 1. januara 2011. godine početi izdavanje novih registarskih tablica, vozačkih i saobraćajnih dozvola.

Ranije je najavljeno da će ukupan trošak izdavanja tablica, saobraćajne dozvole i registarske nalepnice biti oko 40 evra.

Načelnica Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Zorica Lončar Kasalica kaže da još nije poznato koliko će koštati nove tablice i saobraćajne i vozačke dozvole, koje će početi da se izdaju posle Nove godine, jer je u toku formiranje cena.

Ona je rekla da će cene tablica i saobraćajnih dokumenata biti "malo više nego što su bile do sada". Nove tablice će, precizirala je Kasalica, vredeti sedam godina, a one građane koji budu želeli da sami biraju kombinaciju slova i brojeva posle oznake grada, to će koštati više. Dačić je rekao da za izdavanje novih dokumenata ne postoje posebni rokovi već da će se oni izdavati po isteku važećih.

Prema njegovim rečima, vozačka i saobraćajne dozvole će biti po evropskim standardima, kako srpskim vozačima u budućnosti ne bude potreban zeleni karton za putovanje u inostranstvo.

"Ta dokumenta su neophodna ako želimo da idemo dalje. Na registarskim tablicama, vozačkim i saobraćajnim dozvolama do skoro su pisala imena različitih država. Kad građani Srbije odu u inostranstvo, oni koji treba da ih kontrolišu moraju da imaju sve na papirima da bi znali šta je to Savezna republika Jugoslavija, Državna zajednica Srbija i Crna Gora, Srbija", istakao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: