Srbija

Nedelja, 07.11.2010.

15:16

Kanađani hoće da kupe Energoprojekt

Kanadski Lavalin koji je interesovanje za Energoprojekt pokazao početkom ove godine i dalje je zainteresovan za kupovinu paketa akcija od države.

Izvor: Blic

Default images

Ponudu za razgovore sa Lavalinom kao četvrtorangirane firme u svetu u branši ne treba odbiti, kaže generalni direktor Vladimir Milovanović.

On dodaje da su "dobrodošli partneri čije su delatnosti kompatibilne s Energoprojektom, sa finansijskim sredstvima za razvoj i koji mogu da obezbede potencijal za rast prihoda veći od pet odsto godišnje, uz brigu o zaposlenima".

Milovanović, direktor najveće građevinske firme u regionu, dodaje i da pristup podacima kompanije do sada nisu tražili ni Lavalin ni država, ali navodi da "Kanađani jesu zainteresovani da dođu i analiziraju poslovanje, mada se s njima nisam sreo otkad sam na funkciji direktora".

Na pitanje koji je osnovni interes Kanađana, on objašnjava da će se "narednih nekoliko godina u Srbiji će se graditi putna infrastruktura, energetski i ekološki kapaciteti i tržište će vredeti nekoliko milijardi evra. Imamo i veliki potencijal u svetu, posebno u Africi. Naši prihodi u inostranstvu godišnje idu i do 140 miliona evra, a u zemlji do 100 miliona evra. Ove godine očekujemo 220 miliona evra prihoda i oko osam miliona evra dobiti".

On kaže da država Enegroprojektu samo za radove na Prokopu duguje nam 14 miliona evra, a javna preduzeća, čak i ministarstva duguju dodatnih 11 miliona evra.

Ipak, Milovanović dodaje da neće biti otpuštanja. "Ni do sada nismo otpuštali i trudićemo se da tako ostane. Ljudi su, doduše, dobrovoljno odlazili jer su mogli više da zarade u stranim firmama, ali se nadam da ćemo za neke stvoriti uslove da se vrate", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: