(Ne) štrajkuju radnici Planuma

Direktor "Planuma" Ratomir Todorović demantovao je da radnici tog građevinskog preduzeća štrajkuju na severnom kraku Koridora 10.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 03.11.2010.

15:51

Default images

"Ta informacija nije tačna i puštena je tendenciozno", rekao je Todorović povodom informacije da stotinak građevinskih radnika, koje je na poslovima na Koridoru 10 angažovao zemunski "Planum", započelo štrajk glađu jer im zarade nisu isplaćene tri meseca, ali da su ipak nastavili da rade.

Direktor "Planuma" je kazao da će radnicima biti isplaćene zaostale zarade.

"U zaostatku je isplata dve mesečne zarade, od kojih će jedna biti isplaćena do kraja ove nedelje, a druga do kraja meseca", rekao je Todorović.

On je istakao da država nije izmirila svoja dugovanja prema "Planumu", odnosno da je tek juče isplatila deo duga, za šta je rok bio pre dvadesetak dana.

Grupa građevinskih radnika koje je na poslovima na Koridoru 10 angažovalo preduzeće "Planum", na delu kod Bačke Palanke, sinoć je odbila hranu koju dobija na gradilištu, protestujući na taj način zbog kašnjenja isplate zarada.

Radnici nisu prekidali posao, što je, prema rečima Todorovića, najvažnije.

"Rokovi moraju da se poštuju jer ako se ne bude radilo ne može da se očekuje ni da zarade budu isplaćene na vreme", istakao je Todorović.

U preduzeću "Koridor 10" rečeno je Tanjugu da nisu dobili nikakve zvanične infrmacije da postoje problemi sa radnicima koji izvode radove na tom delu Koridora 10, od Novog Sada do Subotice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: