Za Žeželjev most 60 miliona evra

Vlada Srbije će krajem nedelje raspisati tender za ponovnu izgradnju Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.07.2010.

10:10

Default images

To će biti jedan od ključnih objekta na železničkom Koridoru 10 i značajan ne samo za Srbiju, već i za Evropu, izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Ukupna vrednost radova na tom mostu iznosi oko 60 miliona evra, od čega će 30 miliona obezbediti Evropska unija, a ostatak Srbija i Novi Sad, naveo je Mrkonjić prilikom inspekcije radova na železničkom Koridoru 10, od Beograda do Horgoša.

Napominjući da je tenderska dokumentacija pripremljena, ministar je uklazao da je suština u tome da posao na izgradnji tog objekta dobiju domaća preduzeća, koja će imati dovoljno posla u naredne tri godine.

Ministar Mrkonjić je naglasio da će to biti četvrti most čija je izgradnja u toku, ili se priprema u Srbiji - posle mostova kod Beške, preko Ade Ciganlije i od Zemuna do Borče. Rok za izgradnju Žeželjevog mosta biće dve i po godine, rekao je ministar.

Novi most u Novom Sadu biće nalik nekadašnjem Žeželjevom mostu, koji je srušen u NATO bombardovanju u aprilu 1999. godine.

Prema idejnom projektu kompanije za inženjering Italijanske železnice "Italfer", novi most bi trebalo da bude dug 470, a širok oko 25 metara i, osim saobraćajnih i železničkih traka, da ima pešačke i biciklističke staze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: