Prodaja dela Delte, tužba za Forcan

Pregovori o prodaji manjinskog dela kompanije Delta belgijskoj kompaniji Delez još su u toku, a u igri za prodaju su svi delovi kompanije Delta holding.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.07.2010.

00:36

Default images

Istovremeno, kako navodi Kurir, Miroslav Mišković je tužio svoju doskorašnju saradnicu Milku Forcan koja takođe najavljuje tužbu.

Posle prekjučerašnjeg sastanka predsednika Srbije Borisa Tadića i belgijskog premijera Iv Leterma, piše Blic, predsednik belgijske vlade najavio je „idućih sati ili dana jedan važan sporazum“.

Ubrzo je Blic preneo, pozivajući se na dobro obaveštene krugove, da je reč o prodaji dela Delta Maksija belgijskoj kompaniji Delez.

U Delta holdingu o ovoj vesti i dalje nema komentara, barem onih zvaničnih. Ali, kako Blic saznaje, pregovori sa Belgijancima su u toku i, kako kaže izvor tog lista upućen u zbivanja, idu „svojim tokom“.

"Pregovori se vode oko manjinskog paketa, ali su u igri svi delovi Delta holdinga. Očekivanja su da bi do kraja godine trebalo da se okonča proces prodaje. Trenutno je faza upoznavanja dve kompanije, a do cene i vrednosti se još nije stiglo", kaže izvor tog lista.

Inače, maloprodajni lanac „Delta Maksi Srbija“, osnovan je 12. decembra 2000. godine i sastavni je deo „Delta M grupe“. Lanac čine 343 objekta, u koje spadaju komšijske radnje „Mini Maksi“, supermarketi „Maksi“, diskonti „Tempo ekspres“ i hipermarketi „Super Maksi“ i „Tempo“.

„Tempo centri“ nalaze su u Beogradu, Viline Vode i Kvantaš, u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Užicu i Kraljevu. „Delta Maksi“ u Srbiji zapošljava 9.800 ljudi. Ova kompanija posluje i na tržištima Bugarske, Albanije, BiH i Crne Gore, gde zapošljava 3.642 ljudi.
(izvor: Blic)

Mišković tuži Forcan, ona uzvraća tužbom

Miroslav Mišković, vlasnik “Delta holdinga”, podneo je krivičnu prijavu protiv Milke Forcan, ali mu i ona uzvraća tužbom zbog lažnog optuživanja!
Zbog čega je tačno jedan od najbogatijih Srba podneo prijavu protiv dojučerašnje najbliže saradnice, koja se donedavno nalazila na mestu potpredsednika Delta holdinga, nije poznato, ali kako piše Kurir, u pitanju su nerazjašnjeni odnosi u kompaniji Jugohemija.

Milka Forcan u izjavi za Kurir najavljuje da će i ona tužiti Miškovića. "Obaveštena sam o tome. U pripremi je moja krivična prijava protiv njega, jer me neosnovano optužuje. U toku je njegov napad na naše partnerstvo u firmama u kojima smo u suvlasničkim odnosima, metodama koje su više puta primenjivane i pomoću svih oblika pritisaka. Nadam se i želim da verujem da je vreme bahatosti u Srbiji prošlo", kaže Forcanova.

Ono o čemu se u javnosti već duže spekuliše jeste da je njihova ljubav “pukla” još pre dve godine, piše Kurir i navodi da je tada Forcanova rekla da napušta aktuelne poslove u toj kompaniji, ali ne i Deltu, već da će se baviti “međunarodnim odnosima i pozicioniranjem ‘Delte’ na internacionalnom planu”.

Međutim, do pre dva meseca jedna od najmoćnijih žena u Srbiji obelodanila je da je nakon 18 godina provedenih u Delti rešila da se otisne u samostalne vode. Poručila je da će ubuduće njen fokus biti na oblasti ekonomskog i komunikacijskog konsaltinga i lobiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: