Pejpal ove godine konačno u Srbiji

Pejpal, najpoznatiji svetski sistem za plaćanje putem Interneta, ove godine dolazi u Srbiju. Time bi internet trgovina u Srbiji trebalo da bude znatno olakšana.

Srbija

Izvor: B92, Novosti

Petak, 26.03.2010.

01:05

Default images

Američka kompanija Ibej, koja je vlasnik Pejpala, prošle godine je bila u pregovorima sa Ministarstvom za telekomunikacije jer je bila veoma zainteresovana da uključi Srbiju u svoj sistem elektronskog plaćanja.

„Njihovi menadžeri su izrazili zabrinutost da naša zakonska regulativa njima neće omogućiti da posluju kao što rade u drugim zemljama“, kaže ministarka Jasna Matić za Novosti i dodaje da je u komunikaciji sa NBS rešen taj problem. Sigurnost za onlajn plaćanje je najveći problem koji muči većinu firmi u svetu povodom elektronske trgovine, ali se i u našoj zemlji polako rešava. Matićeva kaže da odeljenje MUP koje se bavi tehnološkim kriminalom polako pravi pomake i da se svakodnevno identifikuju različiti slučajevi.

Ministarstvo za telekomunikacije je saopštilo u februaru da je kompanija Ibej najavila da tačan datum početka funkcionisanja Pejpal usluge u Srbiji ove godine zavisi isključivo od dinamike koju ova kompanija odredi u skladu sa svojom poslovnom politikom.

Podsetimo, još u junu prošle godine, ministarka Matić je najavila da će Vlada Srbije do kraja godine uskladiti zakonsku regulativu kako bi građani mogli da plaćaju putem Interneta.

Pejpal je, inače, globalni lider u novčanim transakcijama putem Interneta, koji godišnje obrne oko tri milijardi dolara. Srbija je jedna od retkih zemalja na svetu koja i dalje nema vezu sa tim servisom, koji je najpoznatij sistem plaćanja na internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: