Srbija spremna za lou-kost letove

Srbija će biti spremna da primi sve nisko-budžetne i druge avio-kompanije koje su zainteresovane da dođu na naše tržište.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

18:31

Default images

Savetnica za medije Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Katarina Andrić-Milosavljević je kazala da je nedavno čula od rukovodećeg tima Aerodroma "Nikola Tesla" da će cene aerodromskih taksi biti snižene, s obzirom da neke kompanije nisu želele da rade u Srbiji, zbog visokih taksi i viznog režima.

"Ne znam koliko će to biti ali će se svakako prilagoditi niskobudžetnim avio-kompanijama", rekla je ona i dodala da su za sada samo aerodromi u Nišu i Beogradu međunarodni i osposobljeni da prime avione stranih kompanija.

Direktorat je pre desetak dana uputio poziv niskobudžetnim aviokompanijama da dođu i obavestio ih o procedurama za dobijanje dozvola za letove u Srbiji, podsetila je ona. "Neophodno je da podnesu zvanični zahtev, odnosno dokumentaciju sa kojim avionima raspolažu. Procedura je vrlo jednostavna i brza i ukoliko je sva tehnička dokumentacija ispravna u roku od desetak dana dozvola može biti spremna", objasnila je Andrić-Milosavljević.

Ona je kazala da Direktorat i dalje radi na tome da naše nebo bude bezbedno, "jer je to dobar uslov da avio-kompanije dođu i da naši građani sigurnije i bezbednije lete", podestivši da je Srbija ove godine dobila dobre ocene od Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva.

Podsetivši da je u Beogradu nedavno bio tim Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva koji je proveravao kompeltno civilno vazduhoplovstvo u Srbiji, ona je prenela da je tada ocenjeno da Direktorat primenjuje 68 odsto međunarodnih standarda u civilnom vazduhoplovstvu, što smatraju visokim rezultatom za ovaj region.

Prema njenim rečima, Srbija je dobila dobre ocene i od Evropske agencije za sigurnost vazdušne plovidbe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: