Kosta kofi u Srbiju ulaže 720.000 €

Lanac kafeterija Kosta kofi (Costa Coffee) planira da u 2009. godini u Srbiji otvori sedam kafeterija, u koje će biti uloženo 720.000 evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2009.

09:01

Default images

Taj lanac u Srbiji ima 14 kafeterija, koje su otvorene od leta 2007. godine, kada je počeo da radi u Srbiji. Kompanija Delta sport iz Beograda ima franšizu za Kosta kofi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Marketing menadžer za Evropu Edina Čarker kaže da je Kosta kofi u Srbiji u aprilu počeo da koristi kafu sa plantaža koje imaju sertifikat nevladine organizacije Rejnforest alajans, što znači da poštuju načela zaštite životne sredine i prava radnika, uključujući isplatu zarada, smeštaj, pristup vodi i obrazovanje i zdravstvenu zaštitu.

Oko 30 odsto kafe koja se služi u Kosta kofiju u Srbiji je sa plantaža koje imaju sertifikat Rejnforest alajansa, kazala je ona i dodala da je to isti nivo kao u Velikoj Britaniji, gde se ta kafa koristi od oktobra.

U 2009. planirano je da se u svetu otvori još 200 kafeterija, od kojih 100 u Velikoj Britaniji, na matičnom tržištu tog lanca i 100 u drugim zemljama. Kosta kofi radi u 25 zemalja i ima 1.500 kafeterija i drugi je po veličini lanac kafeterija u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: