Florida Bel ulaže u novu opremu

Kompanija "Florida bel", najavila je da će do kraja maja instalirati novu opremu iz Italije za pripremu i pakovanje žitarica, vrednu milion evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2008.

08:23

Default images

Prošle godine je u tu kompaniju, koja posluje u sastavu prehrambene industrije Delta holdinga i bavi se obradom i pakovanjem jezgrastog i tropskog voća i žitarica, uloženo šest miliona evra, rekao je novinarima na međunarodnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu direktor te kompanije Ljuban Popović.

Prema njegovim rečima, kada je prošle godine "Florida bel" postala članica prehrambenog sektora Delta holdinga, u podizanje novog proizvodnog pogona u Zemunu, površine 6.600 metara kvadratnih, uloženo je pet miliona evra, a milion evra je dato za opremu.

"Florida bel" svoje proizvode izvozi na tržište Bugarske, Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore, a u završnoj fazi su i pregovori za plasman u Sloveniju i Albaniju, naveo je Popović.

Planira se da se u junu uvede i standard ISO 22000, koji će omogućiti izvoz i na tržište EU i Rusije, dodao je on.

Kako je istakao, "Florida bel" je regionalni lider u domenu prerade zrnastih proizvoda, koji ima više od 120 artikala, kao što su suvo i kandirano voće, musli, te pečeno, suvo pečeno i sirovo jezgrasto voće i žitarice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: