NBS bez odluke o zahtevu Moskovske

Narodna banka Srbije (NBS) još nije odlučila da li će Moskovskoj banci dati licencu za rad u Srbiji, kažu u centralnoj banci.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.01.2008.

13:05

Default images

"Postupak odlučivanja o zahtevu Moskovske banke za dobijanje licence još traje, a kad odluka bude doneta, javnost će biti obaveštena", ističu u NBS.

Moskovska banka je krajem prošle godine od NBS zatražila licencu za poslovanje u Srbiji, a ta banka je u novembru 2006. godine od NBS dobila dozvoli za kupovinu 25 akcija beogradske Agrobanke.

Ruska banka je odustala od te kupovine jer je cena akcija Agrobanke značajno porasla za nekoliko meseci, koliko je trajao postupak od dostavljanja zahteva NBS do dobijanja saglasnosti za preuzimanje manjinskog paketa akcija.

Moskovska banka ima rejting 3B minus i u većinskom je vlasništvu grada Moskva, koji ima udeo od 59,9 odsto. Ta banka ima vlasničko učešće u kompanijama koje su uglavnom u većinskom državnom vlasništvu, a bave se poslovima iz oblasti naftne industrije i saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: