Srbija

Ponedeljak, 30.07.2007.

08:39

7,5 mlrd. RSD od putarine u 2007.

Srpskim autoputevima u prvoj polovini godine prošlo oko 14,6 miliona vozila koji su platili putarinu oko 7,5 milijardi dinara.

Izvor: Tanjug

Default images

Prihodi od putarine u tom periodu povećani su za 10,28 odsto u odnosu na prvu polovinu prošle godine, naveli su predstavnici Puteva Srbije i izrazili očekivanje da će do kraja godine prihod od naplate putarine dostići 200 miliona evra.

Ostvareni prihodi od putarina ukazuju na to da se, posle smanjenog obima saobraćaja u prva dva meseca ove godine, stanje na srpskim putevima znatno popravilo.

Poređenja radi, prema podacima Hrvatskog udruženja koncesionara za autoputeve s naplatom putarine (HUKA), putevima Hrvatske je od početka godine prošlo 25,15 miliona automobila, što je porast od 15,26 odsto u odnosu na isti lanjski period.

Hrvatska je na osnovu toga u prvoj polovini ove godine od putarina zaradila 111,4 miliona evra, podaci su HUKA objavljenim u njihovom najnovijem biltenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: