Srbija

Nedelja, 18.03.2007.

12:24

Novi kupac zgrade saveznog MUP-a?

Pobednik na tenderu, Soravija invest, nije u mogućnosti da odjednom uplati novac, pa će biti pozvan drugoplasirani ponuđač.

Izvor: Tanjug

Default images

Američko-švajcarska kompanija koja je dala drugoplasiranu ponudu biće pozvana sa potpiše ugovor za kupovinu zgrade bišeg saveznog MUP-a sa Direkcijom za imovinu, jer pobednik tendera nije u mogućnosti da ispuni uslov da sav novac isplati odjednom.

Direkcija za imovinu je odlučila da reaguje i zaštiti državnu imovinu, jer se prilikom potpisivanja ugovora ispostavilo da kupac ''Soravija invest'' predlaže promenu uslova tendera, pošto nije u mogućnosti da u celosti isplati ugovorenu sumu od 35 miliona evra.

Kada su pobedili na tenderu za kupovinu zgrade saveznog MUP-a predstavnici "Soravija investa" su najavili da će na toj lokaciji uložiti najmanje sto miliona evra za izgradnju hotela sa 400 soba, fitnes centrom, salama za konferencije i poslovnim prostorom.

Zamenik direktora Direkcije za imovinu Srboljub Panić kaže da je sada moguće da se "prihvate klasični standardni uslovi koje inače Direkcija daje u kupoprodajnim ugovorima ili će Direkcija pozvati drugoplasiranog na tenderu i sa njim završiti posao". Direkcija za imovinu objavila je 24. januara ove godine treći put prodaju zgrade bivšeg saveznog MUP-a, ukupne površine 22.654 kvadratna metra, po početnoj ceni od 28.825.101 evra. Prva dva tendera za prodaju tog kompleksa, raspisana krajem prošle godine su bila neuspešna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: