CG: Srbi pa Rusi, samo od taksi 102.000 EUR više

Prema zvaničnim podacima Centralne banke Crne Gore, u prvom kvartalu 2018. godine zabeležen je rast prihoda od turizma 8,5 odsto.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 19.08.2018.

14:14

CG: Srbi pa Rusi, samo od taksi 102.000 EUR više
Foto: Thinkstock

Kada je u pitanju naplata boravišne takse, prihodi budžeta, zaključno sa 15. avgustom, iznose oko 933.000 evra što je za oko 102.000 više u odnosu na uporedni prošlogodišnji period, rečeno je Pobjedi iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Poseta tokom jula je kao prošle godine, dok je u avgustu zabeležen rast od dva odsto.

Da je pored obale turistima sve interesantnija ponuda centralnih i severnih krajeva naše destinacije, između ostalog, govore podaci o poseti nacionalnim parkovima Crne Gore, koji su u periodu od početka godine do 12. avgusta zabeležili oko 258.000 posetilaca, što je za oko 28 odsto više nego lani, prenosi CDM.

Kada govorimo o strukturi stranih turista, iz Ministarstva turizma i održivog razvoja ističu da su najbrojniji turisti iz Srbije, zemalja regiona i Rusije, ali je evidentan rast broja gostiju iz Nemačke, Austrije, Francuske, Poljske, Velike Britanije, Češke, zemalja Beneluksa i Skandinavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: