Komšije dobile prvu autlet prodavnicu hrane

U Zagrebu je otvorena prva autlet prodavnica hrane.

Region

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2016.

18:36

Komšije dobile prvu autlet prodavnicu hrane
(Foto: Thinkstock.com)

Na konferenciji za medije u Zagrebu predstavljen je koncept i vizija prvog hrvatskog ''Fouod autleta'' koji je s radom počeo pre mesec dana.

Kako je novinarima rečeno, reč je o startap kompaniji u kojoj se prodaje višak robe proizveden u fabrikama, proizvodi koji su oštećeni u proizvodnji ili kojima nije dobra ambalaža i proizvodi koji su pred istekom roka trajanja.

Nažalost, danas u svetu se baci ili propadne gotovo trećina proizvedene hrane ili oko 1.3 miljarde tona. Cilj ovog projekta je da se hrana ne baca. Godišnje se samo u Hrvatskoj uništi 400.000 tona hrane koja se nije prodala, a mogla je naći svoj put do krajnjeg korisnika.

“Želimo da promenimo svest ljudi da nije dobro hranu bacati iz više razloga, od kojih je najvažniji razlog zagađivanje okoline. Fud autlet trgovine će biti mesta gde će se kupovati hrana, sredstva za čišćenje, higijenu i slično po puno povoljnijoj ceni minimalno od 50% do 90% od uobičajene cene”, rekao je idejni tvorac ovog projekta Mario Žamboki.

Ova preduzetnička ideja implementiraće se i proširiti na ostale delove Hrvatske. U planu je otvaranje fud autleta na zagrebačkoj Trešnjevci u većem prostoru, a zanimljiv novitet je mobilna trgovina koja je u planui za proleće sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: