Nemac se predomislio, posao Makedoncima

Nemačka kompanija "Tehnikal tekstajl" otvara u Makedoniji fabriku vrednu preko 10 miliona evra u kojoj će, prema planu, biti zaposleno oko hiljadu radnika.

Region

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

14:41

Default images
Foto: Thinkstock.com

Fabrika, koja će se otvoriti u tehnološko industrijskoj razvojnoj zoni (TIRZ) Štip, proizvodiće industrijska staklena vlakna za brodarstvo i logističku industriju energije na vetar, prenosi portal Ekonomski.

Vengland je, kako kaže, na ideju o otvaranju fabrike u Makedoniji došao u trenutku kada je leteo za Abu Dabi, gde je prema prvobitnom planu trebalo da podigne tu fabriku, ali je u avionu video oglas makedonske vlade i shvatio da se u Makedoniji nude povoljniji uslovi.

Planirano je da za godinu dana, ako se ta investicija pokaže kao uspešna, počne i sa proizvodnjom aluminijuma i plastike, navedeno je u tekstu.

Da Makedonija postaje sve privlačnija za investitore pokazala je i izjava direktor Delegacije nemačke privrede u Beogradu Martina Knapa pre nekoliko meseci. On je istakao da su tri nemačke firme posle razmatranja uslova za ulaganje u Srbiji i Makedoniji odlučile da ipak odu u Makedoniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: