Vreme za Merkator isteklo u podne

Ponuda hrvatskog koncerna Agrokor manjinskim deoničarima slovenačkog Merkatora, od 86 evra po akciji, istekla je danas u podne.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

13:26

Default images

Prema prvim procenama, većina ih je prihvatila ponudu, tako da će Agrokor imati 90, ali ne i 100 odsto Merkatorovih deonica.

Ovo je cena po kojoj je hrvatska kompanija od banaka i Pivovarne Laško već ranije došla u posed 53 odsto najvećeg slovenačkog trgovinskog lanca, prenosi regionalni portal Seebiz.

Udruženje malih deoničara sa 15-procentnim udelom u Merkatoru, u kojoj je 16.000 članova, procenjuje da je većina njih prihvatila ponudu, ali da Agrokor neće uspeti da potpuno preuzme Merkator, već nekih 90 odsto deonica.

Agrokor je za 53,12 odsto deonica Merkatora do sada platio 172 miliona evra, a za preostale bi platio još 152 miliona.

Hrvatski koncern je u dogovoru s bankama poveriocima postigao i dogovor o restrukturiranju Merkatorova duga, u okviru čega je Merkatoru osigurao i subordinarni kredit od 220 miliona evra za dokapitalizaciju i obrtna sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: