Drašković: Lažni dug blokira Takovo

Kompanija Takovo iz Gornjeg Milanovca dostavila je Vrhovnom kasacionom sudu zahtev za reviziju presude Privrednog apelacionog suda.

Izvor: B92

Petak, 08.07.2011.

13:58

Default images

Presudom Apelacionog suda kompanija Takovo je, kako piše u saopštenju, oštećena za 12 miliona evra u sporu sa Komercijalnom bankom "po osnovu nedokazanog duga iz 1990-ih godina".

"Nadamo se da će Vrhovni kasacioni sud doneti presudu po zakonu, a ne po nalogu volje 'otuđenih moći vlasti' i da će sud uzeti ovaj predmet prioritetno u razmatranje, obzirom na visinu finansijskog iznosa presude Privrednog apelacionog suda", istaknuto je u dopisu Takova.

Komercijalna banka je pre sedam dana nalogom za prinudnu naplatu blokirala račun Takova zbog duga od oko 10 miliona evra.

Takovo priznaje da je dug kompanije preme Komercijalnoj banci 2,2 miliona evra i u sporu sa tom bankom pokušava da dokaže da su postojali samo fiktivni ugovori o zaduženju koje je potpisivalo bivše rukovodstvo i da nije bilo prenosa novca sa banke na kompaniju.

Vlasnik Takova Rodoljub Drašković je Komercijalnoj banci predložio dve mogućnosti kako bi se rešio spor - da banka odobri Takovu konverziju duga u kredit dok se ne okonča revizije sudskog postupka pred Kasacionim sudom ili otkupi deo duga u iznosu od 2,2 miliona dinara.

"Do sada nismo dobili odgovor Komercijalne banke", rekao je danas Drašković agenciji Beta.

Drašković je 2003. godine kupio Takovo za tri miliona evra i preuzeo obavezu da investira 13 miliona evra. U to vreme je kompanija zapošljavala 4.000 radnika, a sada oko 700.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: