Brze pruge - veza Srbije i Mađarske

Ambasador Mađarske u Beogradu Oskar Nikovic očekuje da će izgradnja brzih pruga doprineti boljoj saradnji Srbije i Mađarske.

Izvor: B92

Sreda, 02.04.2014.

16:24

Default images

Nikovic je izjavio da očekuje da će predviđeni infrastrukturni projekti, poput železničkih brzih pruga Beograd-Budimpešta i Segedin-Subotica, i uspostavljanje linije Er Srbije između Beograda i Budimpešte, doprineti ukupnoj ekonomskoj saradnji Mađarske i Srbije.

Nikovic je, na manifestaciji "Dan Mađarske" koji je održan na Visokoj turističkoj školi (VTŠ) u Beogradu, ocenio da su odnosi između dve države dobri i iskreni i da se kreću uzlaznom putanjom, što se odražava i na sve razvijeniju saradnju u oblasti turizma, saopštili su organizatori.

Ambasador Mađarske je, takođe, ukazao da njegova zemlja podržava put Srbije ka EU radi čega se uspostavljaju mehanizmi za saradnju između dveju vlada i njihovih organa kako bi sve bilo spremno za trenutak ulaska Srbije u EU.

Menadžer Mađarske nacionalne turističke organizacije za razvoj tržišta Zapadnog Balkana, Mark Kinčeš, predstavio je odredišta za odmor i razonodu u toj zemlji, naročito ona koja bi mogla da interesuju mlade ljude koji se spremaju da ubuduće budu turistički poslenici.

Ekonomski savetnik u ambasadi Mađarske, Duško Karagić, rekao je da je ta zemlja jedan od 10 glavnih investitora u Srbiji koja je "veoma interesantna destinacija".

"Dan Mađarske" je održan u okviru programa "Ambasadori govore" koji VTŠ organizuje sa ciljem upoznavanja njihovih studenata sa narodima i kulturama sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: