FAP: Svaki dinar namenski utrošen

Svaki dinar koji je dobijen po osnovu pozajmice za isplatu zarada zaposlenih u FAP-u je namenski utrošen, kaže direktor ovog pribojskog preduzeća, Zoran Zaković

Izvor: B92

Subota, 09.11.2013.

14:10

Default images

Prema njegovim rečima, platu nisu dobili radnici tri zavisna društva fabrike, njih 100, jer je u toku potpisivanje neophodnih dokumenata koje je zahtevalo Ministarstvo privrede.

"Isplata zarada svim zaposlenima biće okončana u utorak", naveo je on dodajući da su resornom ministarstvu poslati dokazi, odnosno izvodi iz poslovnih banaka za do sada isplaćene lične dohotke.

Zaković kaže da je oko 45 miliona dinara uplaćeno preko Fonda za razvoj i prebačeno na trezorski račun FAP-a, a potom na račune poslovnih banaka sa kojih su se sredstva odlila isključivo za plate radnicima.

Upitan da prokomentariše navode Ministarstva privrede da dosad dostavljeni izveštaji o trošenju sredstava nisu potpuni, Zaković navodi da postoje banke, poput Srpske ili Komercijalne, na kojima mesecima nije bilo sredstava, odnosno prometa, a dokazi će biti nakanadno dostavljeni resornom ministarstvu.

"Juče smo imali sastanak Radne grupe za strategiju oporavka FAP-a u Priboju, čak ni njeni članovi nisu tražili nikakve dokaze o uplati, a ista je formirana sa ciljem da nađe model oporavka preduzeća kako bi postalo održivo od marta 2014. godine", naglasio je direktor.

On je dodao da se u ovom, nekadašnjem pribojskom gigantu, sprovodi socijalni program za koji se do sada prijavilo oko 400 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: