Votson preuzeo Aktavis

Američka kompanija Votson (Watson Pharmaceuticals) saopštila je da je okončala pripajanje Aktavis Grupe za 4,25 milijardi dolara.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2012.

18:44

Default images

Votson će od 2013. godine poslovati pod imenom Aktavis Votson farmasjutikals.

"Ovim pripajanjem je stvorena treća najveća kombinovana generička farmaceutska kompanija na svetu, sa prihodima za koje se predviđa da će premašiti osam milijardi dolara u 2012. godini", ističe se u saopštenju Votsona.

U saopštenju se takođe navodi da će godišnje uštede te kompanije posle pripajanja Aktavisa biti 300 miliona dolara u naredne tri godine.

Aktavis Grupa ima 17.000 zaposlenih, a u njenom sastavu posluje leskovačka farmaceutska kompanija Zdravlje-Aktavis.

Vatson je preuzimanje Aktavisa finansirao zajmom u iznosu od 1,8 milijardi dolara i izdavanjem garantovanih neobezbeđenih obveznica u vrednosti od 3,9 milijardi dolara.

"Danas smo spojili dve moćne, profitabilne i brzo rastuće kompanije u jednu izuzetnu globalnu kompaniju.Kao rezultat ubrzanog integracionog planiranja, istovremeno ćemo početi da ostvarujemo najveću moguću korist iz neverovatne finansijske i komercijalne vrednosti ove kombinacije", rekao je predsednik i generalni direktor Votsona Pol Bisaro.

Votson posluje u više od 60 zemalja i zauzima 10 vodećih pozicija na preko 33 tržišta, a posle pripajanja Aktavisa će približno 40 procenata svojih prihoda ostvarivati van SAD.

Globalno i američko sedište kompanije je u Parsipaniju u Nju Džersiju, a međunarodno sedište u Cugu u Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: