TE Nikola Tesla 4. na svetu

Privredno društvo TE Nikola Tesla zauzelo je 4. mesto među 27 svetskih elektrana, čije poslovanje je ocenjivala švedska konsultantska kuća SKF.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

14:58

Default images

Na osnovu kriterijuma ocenjivanja TENT je rangiran na visoko 4. mesto među 27 elektrana sa kojima je uporedjivan, a među kojima su bile i istaknute elektrokompanije kao ČEZ, RWE i druge, objavljeno je na konferenciji "Elektrane 2012", koja je danas počela na Zlatiboru.

Stručnjaci SKF iz oblasti energetike su ocenjivali poslovne performanse TENT-a i referentnih termoelektrana na lignit u svetu koje se tiču "povećanja efikasnosti i pouzdanosti u proizvodnji električne energije optimizacijom efikasnosti osnovnih sredstava", odnosno povećanja efikasnosti i kapaciteta sa smanjenjem troškova.

"Rezultati ove analize TENT-u nisu poslužili samo kao parametar trenutnog stanja koje pokazuje koliko je kompanijsko poslovanje dobro, već i gde su slabe tačke koje treba unapredjivati, a kompanija upravo na tome radi sa ciljem da se u narednom periodu to unapredjenje i realizuje", izjavio je zamenik direktora TENT-a DJordji Biljanovski.
Na osnovu zaključaka ove analize u kompaniji TENT se sprovode identifikacija trenutno primenjene prakse održavanja u četiri ogranka kompanije, utvrdjivanje pozicije kompanije u odnosu na druge kompanije u industriji proizvodnje električne energije i utvrdjivanje mogućnosti za unapredjenje njenog rada.
SKF je konsultantska kuća kojoj su jedna od glavnih aktivnosti, usluge iz oblasti unapredjenja menadžment sistema u različitim granama privrede.
TENT i direktor tog preduzeća Petar Knežević i juče su nagradjeni prestižnim medjunarodnom priznanjem Evropske poslovne skupštine. TENT je dobio tu medjunarodnu nagradu u kategoriji "Najbolja preduzeća" ("Best Enterprises") za, kako se u obrazloženju navodi, uspešan rad u toku godine i strategiju društveno odgovornog poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: