Investicioni uslovi u Italiji loši

Italijanska ekonomija nije dovoljno otvorena da bi privukla investitore i ubedila velike grupacije kao što je Fijat da ostanu u zemlji.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

15:12

Default images

Kako je izjavio glavni ekonomista Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Pjerkarlo Padoan otvorena ekonomija "nažalost ne postoji u Italiji već neko vreme, pogotovo u poredjenju sa najvećim konkurentima", prenela je novinska agencija ANSA.

Vlada u Rimu treba da donese mere koje olakšavaju poslovanje i da smanji birokratiju, naveo je ekonomista OECD-a.
Fijat, koji je pod pritiskom političara i sindikata rešio da investira u Italiji, saopštio je tokom vikenda da neće napustiti domaće tržište, uprkos tome što ove godine očekuje gubitak od 700 miliona evra u Evropi.
Kompanija je privremeno obustavila nove investicije u Italiji, a ove godine smanjuje ulaganja u Evropi za 500 miliona evra i odlaže lansiranje novih modela.
Izvršni direktor "Fijata" Serdjo Markione je rekao da oporavak prodaje u Evropi ne očekuje pre 2014, i to u najboljem slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: