Milosavljević: Mleka ima sve više

U poslednjih deset dana situacija na tržištu mleka je mnogo bolja, a u prodavnicama sve više ima domaćeg i inostranog mleka, kaže Slobodan Milosavljević.

Izvor: B92

Petak, 12.11.2010.

12:59

Default images

Ministar trgovine i usluga je rekao da država nije uvozila mleko, jer je želela da sačuva primarni sektor, a da su trgovci to uradili sami, plaćajući sve carinske dažbine, tako da sada imamo mnogo bolju ponudu.

Milosavljević je naveo da u Beogradu i okolini u prodavnicama, pored većih količina domaćeg, sada ima i mleka iz Nemačke, Italije, Bugarske i Rusije.

Prema njegovim rečima može da se nađe i dosta mleka sa trgovinskim robnim markama koje mlekare prave za velike lance, kao što su "Metro", "Idea", "Veropulos" i druge.

On je ocenio da je dobro što se "Salford" dogovara sa svojim partnerima, sa primarnim proizvođačima i sa trgovcima.

Ministar je dodao da bi voleo da se povećaju stimulacije primarnim proizvođačima, kako bi se povećao stočni fond, a samim tim i količina mleka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: