Pristižu ponude za hrvatski Telekom

U Hrvatskoj je počela javna ponuda za akcije telekoma T-HT u kojoj će građani do 27. septembra predavati svoje ponude.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2007.

12:56

Default images

Rok za predaju ponuda institucionalnih investitora je do 1. oktobra, piše danas magazin Banka, a cena akcije hrvatskog telekoma T-HT na javnoj ponudi biće u rasponu od 245 do 320 kuna (33,4 do 43,65 evra), odlučeno je prethodno na sednici Vlade.

Konačnu cenu i raspored akcija Vlada će odrediti posle isteka roka za predaju ponuda i zaključenja knjige ponuda 1. oktobra, a akcije T-HT-a naći će se na Zagrebačkoj i Londonskoj berzi 5. oktobra.

Hrvatski državljani imaju pravo prvenstva pri kupovini akcija do 38 hiljada kuna (preko 5 hiljadaevra) i bonus od jedne akcije na svakih 10 akcija ukoliko ih zadrže godinu dana.

Građani, kako navodi hrvatska štampa, ponude mogu predavati u oko 300 poslovnica Hrvatske poštanske banke i kod Erste banke.

Imajući u vidu veliko interesovanje za kupovinu akcija T-HT-a, veći broj hrvatskih banka odlučio se da građanima ponudi namenske kredite radi kupovine akcija.

Najčešće sredstvo osiguranja koje banke zahtevaju za odobravanje tih kredita jeste zalog akcija T-HT-a koje će građani steći u javnoj ponudi. Davanje akcija u zalog kao jedini instrument osiguranja priznaje za sada samo Partner banka.

Krediti se odobravaju uglavnom na period do pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: