JTI uložio 45 mil. dolara u Sentu

Kompanija JTI je uložila 45 miliona dolara u fabriku cigareta u Senti u kojoj će proizvodnja početi 25. aprila.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2007.

17:57

Default images

Direktor JTI Senta Tamer Tecirlioglu rekao je da je završena izgradnja nove proizvodne hale i postavljanje uređaja za proizvodnju cigareta i dodao da će izgradnja novih magacina biti završena do kraja godine.

On kaže da je od kako je JTI preuzeo fabriku cigareta u Senti, u njoj zaposleno 50 radnika koji su obučavani uglavnom Rusiji i Rumuniji i dodao da je u planu da ove godine bude zaposleno i obučeno još najmanje 30 radnika. Duvanska kompanija "Japan tobako internešnel" kupila je u maju prošle godine 98,45 odsto akcija Duvanske industrije Senta za 27,5 miliona evra.

U JTI Senta se trenutno godišnje može proizvesti pet milijardi komada cigareta, odnosno oko pet hiljada tona, ali je u planu da do kraja godine bude proizvedeno 1.500 tona cigareta.

Direktor korporativnih i pravnih poslova fabrike JTI Senta Goran Pekez rekao je "da JTI pozdravlja dijalog duvanske industrije i Vlade Srbije koji će dovesti do adekvatnog i pravičnog rešenja u sprovođenju programa CEFTA za proizvođače cigareta i za kooperante".

"Akcioni plan vlade predstavlja dobru osnovu da bi se došlo do novog amandmana na postojeće zakone u Srbiji koji regulišu duvanske industrije i očekujemo da sledeća vlada nastavi taj dijalog na osnovu dosadašnjih diskusija sa duvanskom industrijom", rekao je on i dodao da će JTI "biti veoma konkretan i kooperativan da zaštiti ne samo svoje pravo, nego i pravo svojih kooperanata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: