U Nemačkoj najpouzdanija – Kia

Korejski proizvođač automobila zauzeo je 1. mesto po kvalitetu i pouzdanosti, pokazuje studija za 2017. koju je objavio J.D. Power.

Podeli
Kia Sportage
Kia Sportage

Studija je ove godine obuhvatila oko 14.000 vlasnika vozila u Nemačkoj, koji su ocenjivali pouzdanost 71 modela i 24 proizvođača automobila, kada je reč o automobilima starosti između 1-3 godine.

Kia je dobila priznanje za "najbolji automobilski brend", sa najmanje zabeleženih problema od svih automobilskih marki. Među 24 ocenjena auto-brenda jedina je koja je imala manje od 100 bodova (manji broj bodova znači manji broj problema) i značajno ispod proseka koji iznosi 151 bod.

Naime, Kia je imala 99 bodova, dok je na drugom mestu još jedan korejski brend, Hyundai (105 bodova), a treća je Toyota (109 bodova).

U ovogodišnjem ispitivanju o pouzdanosti vozila, među modelima marke Kia posebno se izdvaja Sportage. Kijin evropski bestseler dokazao se ne samo u svojoj klasi, gde je trijumfovao, već i među svim modelima, i sa samo 77 problema na 100 vozila osvojio je ukupno 2. mesto u konkurenciji 71 ispitanog modela koji se prodaju u Nemačkoj.

Ovaj model Kije prethodno se iskazao 2016. na testu izdržljivosti (100.000 km) koji su sproveli nemački magazini Auto Bild i Auto Motor und Sport. Sportage je testove prošao bez ikakvog kvara i zabeležio najbolji rezultat u klasi.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Otvoren novi Mazdin salon u Nišu / FOTO

Mazdin ovlašćeni partner, Auto M.G. Commerce, otvorio novi prodajno-servisni centar u Nišu koji se prostire na skoro 1.000 kvadratnih metara. U ponudi je kompletna gama Mazda vozila, flota test automobila, kao i kupovina staro za novo.

Vesti sreda 18.10. 10:16 Komentara: 3

Kako izgleda bazični VW Polo / FOTO

Na promotivnim fotografijama novih modela uglavnom se mogu videti bogato opremljene verzije automobila, ali Volkswagen je smelo odlučio da, barem za nemačko tržište, prikaže kako izgleda novi Polo u osnovnoj, ogoljenoj varijanti.

Vesti utorak 17.10. 10:32 Komentara: 66
strana 1 od 1278 idi na stranu