Tradicija koja traje: Auto trka "Nagrada Beograda"

U nedelju 18. juna u podne na stazi Ušće u Beogradu svečano je otvorena kružna auto-trka “Nagrada Beograda 2017”, koju su organizovali Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Auto-moto savez Srbije (AMSS), uz podršku Skupštine grada Beograda, i Ministarstva omladine i sporta, kao i Sportskog saveza Srbije (SSS) i AMS Osiguranja (AMSO).

Podeli
Foto: AMSS
Foto: AMSS

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupa stotinak vozača, koji se takmiče za Nacionalni šampionat. Ove godine otvorene su sve klase i discipline, vozi se u pet divizija, uključujući i klasu legendarnog "fiće". Nagrade najuspešnijima deliće se po završetku svake divizije.

Na otvaranju, publici i prisutnim takmičarima su se obratili Nebojša Stevanović, direktor Gradskog centra za fizičku kulturu, zatim Miodrag Mika Đelmaš, počasni predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Staniša Lazarac, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije i Predrag Đurđev, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

"Izuzetna mi je čast što se nalazim na stazi kojom se trke voze još od prošlog veka, i što smo u mogućnosti da i danas zaljubljenicima u automobilizam pružimo mogućnost da budu deo svega što nosi ovaj sport", istakao je diektor Gradskog centra za fizičku kulturu (Starog Dif-a) Nebojša Stojanović i dodao da je veoma ponosan jer ova manifestacija postaje simbol Beograda.

Foto: AMSS
Foto: AMSS

Ovom prilikom, Miodrag Mika Đelmaš srdačno je pozdravio skup, izrazio očekivanja da će gledaoci videti "dobru vožnju" i poželeo takmičarima sreću.

Generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji ovog takmičenja.

"Siguran sam da ćemo i ovoga puta opravdati ukazano poverenje i još jednom dokazati da auto sport u Srbiji ima budućnost", naglasio je Đurđev i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se sav uložen trud u organizovanje ove manifestacije isplatio i što je značaj ovog takmičenja prepoznat, a to dokazuje sve veća zainteresovanost takmičara i publike.

"Auto-moto savez Srbije i Auto karing savez Srbije, će i u narednom periodu nastaviti da ulažu napore kako bi auto sport u Srbiji dostigao viši nivo i još bolje i uspešnije funkcionisao. Ovom prilikom se zahvaljujem svima sa kojima sarađujemo na ovom projektu na naporima koje ulažu, kako bi ova grana sporta mogla da nastavi da se razvija”, istakao je Staniša Lazarac, pomoćnik u AMSS za auto i karting sport.

"Nagrada Beograda 2017", kao tradicionalno takmičenje u auto sportu, boduje se za Nacionalni šampionat Srbije. U skladu sa dosadašnjom tradicijom, trka uživa veliku pažnju ljubitelja automobilizma i privlači veliki broj gledalaca.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Honda CR-V 1.6 I-DTEC na akciji

Honda Srbija pripremila je specijalnu ponudu za model CR-V sa 1.6 dizel agregatom u Elegance NAVI paketu opreme. Ovaj model dostupan je za 25.990 evra, a uz novi automobil za sve kupce obezbeđen je i set zimskih guma.

Vesti petak 20.10. 15:18 Komentara: 39

Model 3 kasni, biće isporučeno samo 3.000 vozila 2017?

Iako je Ilon Mask pred lansiranje Modela 3 u julu najavio da će samo u decembru biti izrađeno 20.000 automobila, tempo proizvodnje je znatno usporen, pa analitičari procenjuju da će od oko 400.000 kupaca koji su do sada poručili automobil, svega njih 3.000 dobiti svoja vozila u 2017. godini.

Vesti petak 20.10. 12:31 Komentara: 20
strana 1 od 1279 idi na stranu