Tesla: Za nedelju dana, 325.000 rezervacija za Model 3!

Tesla Motors saopštio je da je u prvih sedam dana, otkako je počeo da prima narudžbine za novu električnu limuzinu, upisao 325 hiljada rezervacija a svaki potencijalni kupca pritom je u proseku uplatio po 1.000 dolara depozita.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.04.2016.

12:12

Tesla: Za nedelju dana, 325.000 rezervacija za Model 3!

U toj kompaniji objašnjavaju da će, ukoliko svi koji su rezervisali Model 3 na kraju i kupe automobil (nisu u obavezi da to urade, a ako odustanu depozit će im biti vračen), ostvariti prihod od oko 14 milijardi dolara.

Prema njihovim rečima, ako se posmatra kroz prizmu potencijalnih prihoda od prodaje, to je najuspešniji tržišni start nekog proizvoda. Tesla Motors ističe i da je ovako veliki broj narudžbina u tako kratkom vremenskom periodu stigao uprkos tome što kompanija nije uložila sredstva u klasično reklamiranje novog modela.
Izvršnog direktora Ilona Maska iznenadilo je i to što su mnogi od potencijalnih kupaca strpljivo satima (pa i danima) čekali u redovima da bi među prvima položili depozit, i tako stekli pravo da što pre dobiju svoj automobil kada krajem 2017. počne serijska proizvodnja. Za ove, najvernije kupce, kompanija je pripremila i specijalne poklone iznenađenja, koji će im stići poštom na kućnu adresu.
Model 3 predstavljen je 31. marta, kao treći i do sada najjeftiniji Teslin automobil. Za sada je poznato da će bazna verzija moći da pređe i do 350 km pre nego što se istroše baterije, dok će od 0 do 100 km/h automobil stizati za manje od 6 s.

Početna cena u SAD (bez uračunatog umanjenja zbog državnih subvencija) iznosiće 35.000 dolara. Usled velikog interesovanja kupaca, Tesla Motors je najavio proširenje prodizvodnih kapaciteta.

U planu je izgradnja fabrike u Evropi, ali još uvek nije poznato koja zemlja će biti dom novog proizvodnog pogona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: