PSA pravi mali električni kabriolet za "car sharing"

Peugeot-Citroen izrađivaće za kompaniju Bollore vozilo Bluesummer sa električnim pogonom. Reč je o malom gradskom automobilu sa pokretnim krovom koji je pre svega namenjen za "car sharing" sistem iznajmljivanja i deljenja vozila u Evropi.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2015.

14:27

Default images
Foto: PSA

Bluesummer će se izrađivati u fabrici u Renu, u Francuskoj, a planirano je da proizvodnja počne u septembru 2015. U početku će se sklapati 15 vozila dnevno, dok godišnja proizvodnja ne bi trebalo da prelazi 3.500 jedinica.

Bluesummer koji je zasnovan na električnom modelu Bluecar (takođe namenjenom "car sharing" sistemu) plasiraće se na tržište kroz PSA prodajnu mrežu.

U automobil mogu da se smeste 4 osobe, autonomija u gradskoj vožnji iznosi 200 km, dok je ona upola manja pri većim brzinama, na putevima izvan naseljenih sredina.
Foto: PSA
Bluesummer za pogon koristi elektromotor snage 50 kW, koji električnu energiju dobija iz baterija kapaciteta 30 kWh.

Ako je potrebno, auto od 0 do 60 km/h može da ubrza za 6,3 s. Maksimalna brzina ograničena je na 120 km/h.

Cena modela Bluesummer za sada nije poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: