Honda (Acura) NSX za 2015. na auto-salonu u Detroitu

Posle nekoliko godina razvoja i iščekivanja, Honda je najzad predstavila produkcijsku verziju nove generacije super-sportskog modela NSX. Automobil je imao svetsku premijeru na sajmu u Detroitu, gde je izložen kao Acura NSX, dok će verzija sa Hondinim amblemom biti predstavljena u martu u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

13:53

Default images

Serijski model vizuelno se malo razlikuje od koncepta koji je predstavljen 2013. godine, ali su se promene dogodile u hibridnom pogonskom sistemu.

Umesto atmosferskog V6 motora, Honda se odlučila za uzdužno postavljeni twin-turbo V6 koji prema rečima ljudi iz te kompanije proizvodi "preko 550 ks".

Od koncepta su preuzeta i tri električna motora, a snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) sistema.
Honda (Acura) NSX dugačka je 4.470 mm, široka 1.940 mm i visoka 1.215 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.630 mm.

Napred su montirane 19 inčne alu felne i gume dimenzija 245/35Z, dok se pozadi nalaze točkovi od 20 inča sa pneumaticima 295/30Z.

Snaga se obuzdava pomoću ugljenično-keramičkih kočnica.
Unutrašnji ram automobila napravljen je od aluminijuma, čelika ultra visoke čvrstoće i drugih naprednih materijala, i ojačan je podom od ugljeničnih vlakana.

Spoljašnji paneli se sastoje od kombinacije aluminijuma i čeličnog lima.
U japanskoj kompaniji kažu da je "u skladu sa filozofijom originalnog NSX modela i nova generacija dizajnirana da omogući maksimalno iskustvo vožnje sportskog automobila".

Centralno mesto u novom NSX modelu zauzima potpuno novi DOHC V6 motor sa dva turbo kompresora koji su upareni sa novim devetostepenim DCT menjačem.
Dva napred postavljena elektromotora prenose snagu na prednje točkove, dok se treći nalazi između benzinskog motora i menjača i zajedno sa njim pogoni zadnje točkove automobila.

Vozaču su na raspolaganju 4 moda vožnje: Quiet, Sport, Sport+ i Track, a svaki od njih podrazumeva posebna podešavanja benzinskog i električnih motora, menjača, oslanjanja, ali i inteziteta zvuka benzinca.
Proizvođač još uvek nije objavio detalje o performansama novog NSX-a, a najavljeno je da će početna cena u SAD iznositi 150.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: